Αυτοκαταστροφικές εκτιμήσεις του Κώστα Ζουγρή

Από τις βασικές αδυναμίες της Ελληνικής κοινωνίας είναι ο φανατισμός σε ότι υποστηρίζουμε ανεξάρτητα του αν πρόκειται για την ποδοσφαιρική μας ομάδα, τις πολιτικές μας θέσεις ή τις απόψεις μας για την μουσική.

Δυστυχώς για μένα πιστεύω ότι ανήκω πια στην κατηγορία των μη φανατικών, κάτι που όμως έχει επιπτώσεις σε οτιδήποτε ασχολούμαι.

Αν βάλεις και το ότι όπως όλοι σχεδόν οι Έλληνες πιστεύω ότι οι θέσεις μου είναι οι σωστές, αυτό είναι μερικές φορές καταστροφικό.

Θα μου πεις αφού το καταλαβαίνεις γιατί συνεχίζεις να το κάνεις, η απάντηση είναι ποδοσφαιρική, είμαι κολλημένος με την μπάλα και σαν παρθένος παρθένος, Σαββατογεννημένος, γαλανομάτης και αναποδο γεννημένος όπως έλεγε η μάνα μου, εμπιστεύομαι ακόμα την λογική μου.

Όσοι παρακολουθούν τις καταχωρήσεις σε Twitter παλαιότερα και τώρα πρώτα στο Site μπορούν να κρίνουν το αν αυτά που γράφονται κατά καιρούς είναι σωστά και αν είμαστε μπροστά ή ...πίσω από την εποχή μας, εγώ συνεχίζω αυτόν τον μοναχικό δρόμο που δυστυχώς για μένα όπως πιστεύω αξιολογείται μετά από μήνες, γιατί ποιος θα κρίνει ...αναδρομικά την προβολή που κάναμε σε ονόματα όπως οι London Grammar, O Sam Smith, η Iggy Azalea, o Pharrell, τραγούδια όπως το Love Me Again και δεκάδες άλλα.

Βασικό ελάττωμα μου στην μουσική, το ότι συνεχίζω να παρακολουθώ και να ενδιαφέρομαι για όλα τα είδη, από την κλασική μέχρι τους Roxette που σήμερα η τραγουδίστρια τους Μarie έχει γενέθλια και μερικοί βγάζουν σπυριά και μόνο που ακούν το όνομά τους γιατί η μουσική τους δεν είναι σαν των Swans.

Στα πολιτικά άρθρα που γράφω η εμμονή μου να προσπαθώ να επισημάνω κάποια πράγματα για πολιτικούς και κόμματα χωρίς να παίρνω στάση υπέρ του ενός ή του άλλου μοιραία δημιουργεί μόνο εχθρούς, γιατί όλοι θέλουν να διαβάζουν γλυκόλογα και θέλουν σταθερή και ολοκληρωτική προσήλωση στο κόμμα που υποστηρίζουν.

Η αιρετική και αντιπαναθηναϊκή θέση μου για την πορεία της δημαρχίας στον Πειραιά προκάλεσε πολλές συζητήσεις, με την διαφορά ότι αυτοί που έχουν αντίρρηση προφανώς αγνοούν το ότι στον Πειραιά κατοικούν και δεκάδες χιλιάδες Παναθηναϊκοί που ενδιαφέρονται για την πόλη τους ίσως περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ο χρόνος πάντα δείχνει το ποιος έχει δίκιο.

Η εκτίμησή μου για τις Ευρωεκλογές είναι ότι ο κυβερνητικός σχηματισμός είναι τελειωμένος και πρέπει να βρει τρόπο να ανανεωθεί.

Υπέστη σοβαρή ήττα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογών στα μεγάλα αστικά κέντρα, διασώθηκε στην επαρχία επειδή ακόμα υπάρχουν οι κομματικές σχέσεις μεταξύ βουλευτών και πολιτών, κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου η πλειοψηφία του κόσμου έχει σχεδόν καταστραφεί.

Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω να έχει διέξοδο, ότι και να κάνει και θα πρέπει να περιμένει κάποιο μεγάλο στραβοπάτημα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας για να φτιάξει νέο κόμμα μήπως και μπορέσει να ξαναπάρει πίσω το 35% που το εγκατάλειψε.

Σημαντιική επιτυχία για το ΣΥΡΙΖΑ η νίκη στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική, η πολύ καλή παρουσία στον δήμο της Αθήνας και η διατήρηση της πρώτης θέσης που παρά τις όποιες αδυναμίες του, δύσκολα θα χάσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Για το παραμύθι των εκλογών που ζητάνε συνέχεια τα κόμματα, πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο σύνταγμα που να μην μπορούν να γίνουν πριν από κάθε τετραετία.

Η Δημοκρατική αριστερά πλήρωσε τις επιθέσεις που δεχόταν επί μήνες από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ για τις αδυναμίες της, κάτι δηλαδή σαν να σου έλεγαν ότι ψήφος στην ΔΗΜΑΡ, είναι χαμένη ψήφος και τις εσωτερικές διαφορές μεταξύ των μελών της που ουσιαστικά δεν ξέρουν τι θέλουν αφού ισορροπία μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νόημα, ειδικά για την ΔΗΜΑΡ, πρέπει να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου.

ΤΟ ΚΚΕ παραμένει κολλημένο στις θέσεις του και ο μόνος τρόπος να ξεφύγει και να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα θα ήταν ίσως η προώθηση μιας πιο ήρεμης όμως Λιάνας στην αρχηγεία, κάτι που δύσκολα βέβαια θα γίνει γιατί φαντάζομαι ότι είναι για το ΚΚΕ ότι ο Μητσοτάκης για την ΝΔ.

Το Ποτάμι δεν τα πήγε και άσχημα για πρώτη φορά και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν πάρει στις βουλευτικές εκλογές το ίδιο ποσοστό ή καλύτερο θα είναι πραγματικός θρίαμβος και θα καθιερωθεί.

Το ακροδεξιό κόμμα συνεχίζει να αυξάνει την δύναμή του αφού καταφέρνει να παίρνει σημαντικό μερίδιο από τους δυσαρεστημένους όλων των παρατάξεων οι οποίοι μετακινούνται εύκολα από την άκρα αριστερά στην άκρα δεξιά, στην ουσία απλά ακολουθεί την Ευρωπαϊκή τάση που έδειξε την δύναμη αυτού του είδους των κομμάτων ανεξάρτητα του αν είναι λιγότερο ακραία.

Ο επερχόμενος ανασχηματισμός θα δείξει μερικές από τις διαθέσεις της κυβέρνησης.

Αν θελήσει να δώσει υπουργία σε αποτυχημένους υποψήφιους των πρόσφατων εκλογών για να τους ανταμείψει για την θυσία τους, πιστεύω ότι θα κάνει λάθος.

Κώστας Ζουγρής