Γιατί ο Μώραλης θα είναι καλός Δήμαρχος

Γιατί ο Μώραλης θα είναι καλός Δήμαρχος

Είμαι δηλωμένος Παναθηναϊκός, όμως σαν κάτοικος της Αθήνας αγαπώ τον Πειραιά που τον θεωρώ αδελφή πόλη και πιστεύω ότι η εκλογή του Γιάννη Μώραλη στην θέση του Δημάρχου θα τον αναβαθμίσει σε πολλούς τομείς γιατί αυτός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγαπούν τον Πειραιά και θα κάνουν γι' αυτόν ότι κάνουν και για τον Ολυμπιακό, δηλαδή τα πάντα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία και την βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Το έργο τους θα είναι πολύ πιο εύκολο από το ότι στον Ολυμπιακό, γιατί στο ποδόσφαιρο έχουν και αντιπάλους, ενώ στην άσκηση της πολιτικής στον δήμο θα είναι ελεύθεροι να πετύχουν όσα ονειρεύονται στα οποία δεν θα έχουν κανένα με αντίθετες απόψεις.

Οι πόλεις έχουν την ανάγκη ανθρώπων που τις αγαπούν και που παράλληλα είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν.

Ένας δήμαρχος μεγάλης πόλης, όπως ας πούμε ο Καμίνης στην Αθήνα, μπορεί να έχει τις καλύτερες διαθέσεις, αλλά έχει την αντιπολίτευση, όσο καλόβολη και να δείχνει και είναι υποχρεωμένος να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους.

Ο Μώραλης στον Πειραιά θα έχει όλη την πόλη με το μέρος του, άλλωστε δεν είναι τυχαία και η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία εξελέγη, ένας Ολυμπιακός δήμαρχος για μία πόλη που ζει και αναπνέει για την ποδοσφαιρική του ομάδα.

Το πως έγινε δήμαρχος και τι έγινε στον πρώτο γύρο δεν πρέπει να έχουν βάση αλήθειας, ή τουλάχιστον ήταν υπερβολικά, αφού το ποσοστό εκλογής είχε τέτοια διαφορά που δείχνει ότι απλά ο προηγούμενος δήμαρχος έπαψε σιωπηρά να έχει την στήριξη του κόμματός του.

Τώρα για το αν θα θελήσουν οι νικητές των δημοτικών εκλογών να εκμεταλλευτούν το ρεύμα που τους δίνει η δύναμη των οπαδών μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός και να προχωρήσουν σε άλλες μεγαλύτερες πολιτικές κινήσεις, αυτό θα το δείξει ο χρόνος, αλλά μην ξεχνάμε ότι και χωρίς να έχουν επίσημα πολιτικούς στα κόμματα, οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας συχνά έκαναν ότι ήθελαν σε υποθέσεις που τους αφορούσαν.

Το παράπονο των αντιπάλων του Ολυμπιακού πάντα ήταν ότι οι πρώην ιδιοκτήτες τους δεν έκαναν, αν και είχαν την δύναμη, τα πάντα για την ομάδα τους, ο Μαρινάκης τα κάνει και όλα δείχνουν ότι το ίδιο θα κάνει για τον Πειραιά, που βέβαια θα βγει κερδισμένος, χωρίς να βλάψει κανένα όπως μπορεί να συμβεί στον αθλητισμό όπου μοιραία υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Κώστας Ζουγρής