Ένα ακόμη ρεκόρ για τους Beatles!, με το Abbey Road

Ένα ακόμη ρεκόρ για τους Beatles!, Μισό αιώνα μετά, επιστρέφει στην κορυφή το Abbey Road

Το ιστορικό άλμπουμ “Abbey Road” των Beatles Νο 1 στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα του Οκτώβρη το 1969, αλλά και το 2019 πραγματοποιώντας ένα ακόμη σχετικό ρεκόρ.

Το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ των «Σκαθαριών» σκαρφαλώνει και πάλι στην πρώτη θέση χάρη σε μια ειδική επανέκδοσή του που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την αρχική του κυκλοφορία. Περιλαμβάνει μάλιστα ακυκλοφόρητο υλικό από τις ηχογραφήσεις.

Το “Abbey Road” κατακτά λοιπόν το βρετανικό ρεκόρ ως το άλμπουμ με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ της κατάκτησης της κορυφής του πίνακα των άλμπουμ για πρώτη φορά και της ανάκτησής της με την επανακυκλοφορία του. Μεσολάβησαν 49 χρόνια και 252 ημέρες. Όταν είχε βρεθεί στα ράφια των δισκοπωλείων αρχικά, είχε μονοπωλήσει το Νο.1 για 17 εβδομάδες.

Οι Beatles όμως είναι και πάλι αυτοί που κατείχαν το σχετικό ρεκόρ με το άλμπουμ τους “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”, το οποίο είχε ένα χάσμα 49 ετών και 125 ημερών μεταξύ της αρχικής κατάκτησης του Νο.1 και της ανάκτησής της με την επετειακή και πάλι επανακυκλοφορία του τον Ιούνιο του 2017.

Ο Sir Paul McCartney δήλωσε σχετικά: «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το “Abbey Road” εξακολουθεί να κρατάει όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά και πάλι είναι ένα καταπληκτικό άλμπουμ».

Τέλος, το “Abbey Road” είναι επίσης το εμπορικότερο άλμπουμ βινυλίου αυτή την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο με πωλήσεις 9.000 αντιτύπων.

 

Video Url

 

Γιάννης Μουτσόπουλος