Διήμερο Εθελοντισμού για τους εργαζόμενους της ΙΟΝ: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα»

Διήμερο Εθελοντισμού για τους εργαζόμενους της ΙΟΝ: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα»

Σε ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα και με σημαντική προσέλευση εργαζομένων η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ Α.Ε. πραγματοποίησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης και Προσφοράς.

Το διήμερο εθελοντισμού εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης της εταιρείας στην Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα τον Εθελοντισμό, που για την εταιρεία αποτελεί δέσμευση για προσφορά σε ανθρώπους και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που έχουν ανάγκη στήριξης.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η εθελοντική δράση έγινε σε συνεργασία με το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη του Χατζηκυριακείου, οι εθελοντές από την ΙΟΝ καθάρισαν τους κήπους, φύτεψαν και ανέλαβαν τον καθαρισμό των αποθηκευτικών χώρων και των προαυλίων του ιδρύματος. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν 114 εθελοντές εργαζόμενοι της εταιρείας.

ION 323

Τη γενική διοργάνωση είχε αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία της ΙΟΝ. Η χαρά και η συγκίνηση των εργαζομένων ήταν έκδηλη για την ευκαιρία που τους δόθηκε να προσφέρουν εποικοδομητικά το χρόνο τους για να ομορφύνουν την καθημερινότητα των παιδιών. Μετά τις εργασίες ακολούθησε κοινό γεύμα των εθελοντών με τα παιδιά του ιδρύματος.

Ευχαριστώντας τους εργαζόμενους θερμά για την παρουσία και την προσφορά τους, η κυρία Κωτσιοπούλου, Πρόεδρος της εταιρίας, προσέθεσε ότι: ‘για άλλη μια φορά αποδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο την ευαισθησία μας αλλά και μεγάλη διάθεση για προσφορά. Είναι πραγματικά συγκινητικό με πόση χαρά και διάθεση για προσφορά ήρθαν όλοι για να συμβάλλουν σε έναν ευγενή σκοπό’.
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ομάδα 161 εργαζομένων της ΙΟΝ, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο της εταιρείας, συμμετείχε για πρώτη φορά στο 11ο Greece Race for the Cure που διοργανώνει ο σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού Άλμα Ζωής. Η ομάδα της ΙΟΝ ένωσε την φωνή της με τις φωνές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων συμμετέχοντας στα 2 χλμ. περπάτημα της μεγαλύτερης διοργάνωσης που αφορά τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, μεταφέροντας το μήνυμα της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες έδωσαν μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αισιοδοξίας σε κάθε γυναίκα αλλά και σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα ΙΟΝ ήταν μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

ION 147

Η ΙΟΝ Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική ανώνυμη εταιρεία, με 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, περίπου 950 εργαζομένους και κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκ. ευρώ ετησίως, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Με πίστη στις αξίες της, φροντίζει να καινοτομεί μέσα από τα προϊόντα της, αλλά και μέσω της υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον, στους εργαζομένους και στην κοινωνία. Είναι η μόνη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας στην Ελλάδα, που παράγει σοκολάτα από την πρώτη ύλη, τους βαλάνους του κακάο. Η εταιρεία διαθέτει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 16 χώρες σε όλο τον κόσμο, την οποία αναπτύσσει συνεχώς δημιουργώντας νέες συνεργασίες.