Ο Γιάννης Πετρίδης απολαμβάνει νέα συγκροτήματα και νέες τηλεοπτικές σειρές

Ο Γιάννης Πετρίδης απολαμβάνει νέα συγκροτήματα και νέες τηλεοπτικές σειρές

Όσοι μ' ακούν στο Α' Πρόγραμμα κάθε απόγευμα μέσα από τις προσεκτικές επιλογές μου, στο χάος του διαδικτύου σε νέες κυκλοφορίες θα έχουν παρατηρήσει ότι συχνά, εδώ και αρκετούς μήνες επικεντρώνομαι στους Fontaines D.C., Black Midi και Murder Capital που πριν από μερικές εβδομάδες έβγαλαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Παρ' όλο που γνωρίζω ότι η γενιά που απευθύνονται αυτά τα τρία γκρουπ ίσως δεν παρακολουθεί φανατικά τις εκπομπές μου, εγώ θα συνεχίσω να τα προβάλω.

Πενήντα χρόνια μετά από το ξεκίνημα μου και ανήκοντας στην γενιά των παππούδων, όπως ο Dylan, o McCartney, ο Neil Young και τόσοι άλλοι, θα εξακολουθήσω να ακούω τις νέες μουσικές γιατί πρώτα από όλα με ικανοποιούν εμένα προσωπικά και ελπίζω τους ανοιχτόμυαλους συνομίληκους μου, αλλά και φυσικά τους νεότερους.

Χάρηκα ιδιαίτερα για την εμφάνιση των Murder Capital στην χώρα μας και ελπίζω ότι οι σημερινοί 18ρηδες στην πατρίδα τους και αλλού, θα τους συμπεριφερθούν και θα τους αγαπήσουν, όπως η γενιά μου έκανε για τους Kinks, τους Dave Clark Five ή τους Animals.

Μην αρχίσετε το γνωστό ότι αυτά τα γκρουπ δεν μπορούν να πλησιάσουν αυτά τα άλλα του '60, τότε ήταν '64 και τώρα 2019.

Όμως και τότε το ροκ δεν ήταν στα πάνω του όπως σήμερα, και δεν επαναλαμβάνονται οι ίδιες ιστορίες.

Εξ άλλου για το αν είναι ενδιαφέροντα αυτά τα γκρουπ, η γνώμη των 20ρηδων μετράει και όχι η δική μας.

Και κάτι άλλο διαφορετικό, μια και γνωρίζεται ότι εδώ και περίπου 20 χρόνια σας προτείνω καλές τηλεοπτικές σειρές.

Είδα το πρώτο επεισόδιο του Polititian στο Netflix. Δεν ξέρω πώς θα πάει μέχρι το τέλος η σειρά αυτή, αλλά αυτό που είδα για αρχή μου άρεσε, κυρίως για τον πρωταγωνιστή Ben Platt, που ήμουν τυχερός που τον παρακολούθησα στην πρώτη του εμφάνιση όταν ήταν 22 ετών τότε, στην καταπληκτική θεατρική παράσταση στο Broadway, Dear Evan Hansen που είχε κατακτήσει τα περισσότερα βραβεία Tony για εκείνη την χρονιά συμπεριλαμβανόμενου και αυτό για την ερμηνεία του.

Ο Ben Platt που κυκλοφόρησε και το πρώτο του άλμπουμ πριν από μερικούς μήνες, είναι από τους νεότερους που έχουν κερδίσει Tony, grammy και Emmy, και όπως προβλέπουν οι Times στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής θα έχει κερδίσει μέχρι τα 40 του και το όσκαρ.

Στην σειρά παίζουν επίσης οι Gwyneth Paltrow, Jessica Lange.

Όσο για τον παραγωγό της σειράς Ryan Murphy, μάλλον θα πρέπει να σταματήσει τις συνέχειες του American Horror Story γιατί ο νέος κύκλος σχεδόν δεν βλέπεται,

Γιάννης Πετρίδης