Ας μην έχουμε αυταπάτες

Ας μην έχουμε αυταπάτες

Δεν είναι εύκολη απόφαση το τι να ψηφίσει κανείς στις επερχόμενες εκλογές, όλα τα κόμματα έχουν τα συν και τα πλην τους, όμως εδώ και 4 χρόνια προσπαθούμε να δούμε μια χαραμάδα ελπίδας και το μόνο που ακούσαμε είναι ότι δεν θα μπουν νέα μέτρα, και ότι δεν θα έχουμε νέο μνημόνιο.

Είναι σαν να έχεις στην πλάτη σου 50 χρόνια φυλακή και να σε παρηγορεί ο δικαστής ότι δεν θα σε τιμωρήσει άλλο.

Ο σημερινός πρωθυπουργός που σκίζει τα ρούχα του ότι δεν θα βάλει άλλα μέτρα, είναι αυτός που μπήκε σε ένα σπίτι εναντίον του μνημονίου και σε λίγη ώρα βγήκε από την πίσω πόρτα υπερασπιστής του και πρωθυπουργός.

Τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον Ελληνικό λαό να σηκώσει κεφάλι για πολλά χρόνια.

Δηλαδή τι μπορεί να κάνει ένας άλλος που θα εκλεγεί στην θέση του, μπορεί να πάρει πίσω τις αποφάσεις που έχουν παραχωρήσει όλο τον φυσικό πλούτο της χώρας με γελοίους όρους που δεν ισχύουν ακόμα και για Αφρικάνικες χώρες?, θα μπορέσει να πάρει πίσω τα δανεικά κι αγύριστα στο βαρέλι δίχως πάτο που είναι οι Ελληνικές τράπεζες?.

Με τις υπογραφές τους έβαλαν σε υποθήκη την χώρα για δεκάδες άλλα θέματα, όχι σε ιδιώτες, όπως συνέβαινε παλαιότερα, αλλά σε χώρες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.

Η τρόικα θα φύγει και το μνημόνιο θα τελειώσει, οι υποχρεώσεις όμως δεν αλλάζουν, όποιος και να είναι στην εξουσία, ψεύτικα τσαμπουκαλίκια δεν περνάνε μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν είναι εύκολο να σε διώξουν, αλλά μπορούν να σε αναγκάσουν, είναι τυχαίο το ότι ήλθε ο Juncker στην Ελλάδα μερικές μέρες πριν τις εκλογές, ή ότι ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα 2 μέρες πριν τις εκλογές?.

Κανείς δεν θα μπορέσει αλλάξει τους όρους δανειοδότησης που ναι μεν είναι με χαμηλό επιτόκιο, αλλά αφορούν δάνεια που πήραμε για να πληρώσουμε τα υποβρύχια στους Γερμανούς, να συνταξιοδοτήσουμε τα δικά μας παιδιά στα 50 τους χρόνια και μερικές φορές ακόμα νεότερους.

Αφού πάει τόσο καλά η οικονομία μας, γιατί δεν παίρνει μερικά από τα μέτρα πίσω, αλλά απλά μας υπόσχεται ότι δεν θα βάλει νέα.

Η μετονομασία του Μνημονίου σε "Σύμφωνο Ανάπτυξης", η αλλαγή ορολογίας από "μειώσεις μισθών και συντάξεων" σε "αναδιανομή του πλούτου εις όφελος των φτωχών", δεν αλλάζει τίποτα

Δηλαδή σοβαρά περιμένει ανάκαμψη με μοχλό τον όλο και πιο φτωχό Έλληνα?

Απλά γιατί παρακαλάει να βρει την ευκαιρία να την κοπανήσει και να αφήσει στον επόμενο την υλοποίηση ενός απραγματοποίητου ονείρου που είναι να χωρέσουμε ένα αμάξι 7 μέτρα σε χώρο παρκαρίσματος 5 μέτρων, γιατί στην ουσία αυτό σημαίνει το να πληρώσουμε τα χρέη μας στα επόμενα χρόνια με τα πενιχρά έσοδα που έχουμε σαν χώρα.

Βέβαια και η αντιπολίτευση ουσιαστικά δεν θέλει να κυβερνήσει, λέει ότι αύριο φεύγουν, αλλά με τρόπο φροντίζει να δώσει στον κόσμο αφορμές για να μην την εμπιστευτούν.

Γενικά όποιος πάει να ψηφίσει οποιοδήποτε κόμμα, καλό θα είναι να κάνει και τον σταυρό του για παν ενδεχόμενο αφού υπάρχουν τόσοι λόγοι να ψηφίσουμε ένα κόμμα όσοι υπάρχουν για να το καταψηφίσουμε.

Γι' αυτό ήδη έχουμε ανεβάσει 10 τραγούδια για προσευχή, δυστυχώς έτσι που καταντήσαμε είναι η μόνη μας ελπίδα.

Κώστας Ζουγρής