Επετειακό Walkman της Sony για τα 40 χρόνια

Επετειακό Walkman της Sony για τα 40 χρόνια

Είναι μία από τις συσκευές που κλέβει την παράσταση αυτές τις ημέρες στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο. Συνδυάζει ρετρό νοσταλγία με την τελευταία τεχνολογία.

Το NW-A100TPS είναι το νέο Walkman της Sony, με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία γιορτάζει τα 40 χρόνια από τότε που άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική, κυκλοφορώντας το πρώτο Walkman.

Εξωτερικά, το νέο Walkman είναι ίδιο με το παλιό και καθώς βλέπεις μια κασέτα να παίζει μέσα του, απορείς για το τι σκέφτηκε η Sony κυκλοφορώντας σήμερα μια τέτοια συσκευή. Ωστόσο ανοίγοντας το καπάκι διαπιστώνεις ότι η κασέτα είναι ένα... βίντεο που παίζει στην οθόνη αφής 3,6 ιντσών. Την οποία αγγίζεις και μπαίνεις στο περιβάλλον ενός σύγχρονου MP3 player. Το βίντεο με την κασέτα επανέρχεται ως screensaver όταν δεν ακουμπάς την οθόνη.

Η νέα συσκευή έχει μνήμη 16 GB (γιατί τόση... τσιγγουνιά;) και η μπαταρία της διαρκεί 26 ώρες. Λειτουργεί με λογισμικό Android και διαθέτει ψηφιακό ενισχυτή S-Master HX που της χαρίζει ιδιαίτερα υψηλή ποιόητα ήχου σε σχέση με τα smartphones. Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και θα κοστίζει 440 ευρώ.