Η ζωή σου είναι μικρή και αξίζει να τη ζήσεις όμορφα!

Η ζωή σου είναι μικρή και αξίζει να τη ζήσεις όμορφα!

Οι σχέσεις μας πάντοτε περνάνε από φάσεις και έντονα σκαμπανεβάσματα. Από τις φιλίες μας, μέχρι τα ερωτικά και τα επαγγελματικά μας, η κάθε σχέση είναι μία διαρκής προσπάθεια

συνεννόησης, αλληλοκατανόησης, αλληλοπροσφοράς, αλληλοσυγχώρεσης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν με την πάροδο του καιρού, έχουν διαφορετική νοοτροπία, διαφορετικά θέλω και καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να συνυπάρξουν με τους άλλους ανθρώπους. Η έκβαση κάθε σχέσης είναι διαφορετική, άλλοτε θετική και άλλοτε αρνητική. Άλλους ανθρώπους τους κρατάμε στη ζωή μας, ενώ άλλους τους αφήνουμε να πορευτούν χωρίς εμάς, καθώς διαπιστώνουμε πως οι απόψεις και η στάση ζωής μας δε συγκλίνουν.

Λέμε συχνά ‘’αποφασίζω να του/της δώσω μία ευκαιρία’’, όταν θέλουμε να κρατήσουμε έναν άνθρωπο κοντά μας. Η αλήθεια είναι πως την ευκαιρία τη δίνουμε στον εαυτό μας, όχι στον άλλον. Εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το έτερο άτομο και επιλέγουμε να το έχουμε κοντά μας παρά την τοξική συμπεριφορά του.

Εμείς προσπαθούμε να μας πείσουμε για την ορθότητα της επιλογής μας, εμείς ζούμε με την ελπίδα πως ίσως ο άλλος αλλάξει συμπεριφορά και μας δείξει την καλή του πλευρά. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε κοντά μας το άλλο πρόσωπο δίνοντας ευκαιρίες, επειδή αδυνατούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό και διαπιστώνουμε πως το αγαπάμε αληθινά. Άρα δε δίνουμε ευκαιρίας στους άλλους, σε εμάς δίνουμε.

Για αυτό είναι ορθότερο και σοφότερο να λέμε ‘’θα ΜΟΥ δώσω μία ευκαιρία ακόμα’’ από το ‘’θα του/της δώσω μία ευκαιρία ακόμα’’.

Επειδή όμως η ζωή μας είναι μικρή και αξίζουμε να τη ζήσουμε όμορφα, ας μην αφήνουμε το συναίσθημα που προσπαθεί να μας πείσει πως ο άλλος αλλάζει, να μας καθοδηγεί. Μόνο όταν ο άλλος άνθρωπος αλλάξει και μας το αποδείξει εμπράκτως, αξίζει την ευκαιρία που θα ΜΑΣ δώσουμε.

Διαφορετικά, επαναλαμβάνουμε ξανά το ίδιο λάθος, θεωρώντας πως από αυτό θα προκύψει το σωστό. Μας αξίζει να έχουμε υγιείς σχέσεις, μας αξίζει να ζήσουμε μία όμορφη ζωή, μας αξίζει να είμαστε ευτυχισμένοι.

Μαρία Σκαμπαρδώνη, healingeffect.gr