Η Ελλάδα πάντα θα πεθαίνει από την αδιαφορία των πολιτών της

Η Ελλάδα πάντα θα πεθαίνει από την αδιαφορία των πολιτών της

Μεγαλώσαμε γαλουχημένοι με το σύνθημα 'Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει', η πραγματικότητα όμως που ζούμε καθημερινά άλλα μας δείχνει.

Δεν θα σταθώ σε οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, τις ξέρουμε και τις νιώθουμε οι περισσότεροι.

Θα σταθώ σε ένα θέμα που κανείς δεν του έχει δώσει την πρέπουσα σημασία, όμως νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό ώστε στο κοντινό μέλλον θα προκαλέσει τόσα προβλήματα, όσα δεν φαντάζεται το ανέμελο μυαλό που έχουν οι περισσότεροι από εμάς.

Σε όλη την Αττική υπάρχει πρόβλημα με την διαρροή νερού από σωλήνες της ΕΥΔΑΠ που σπάνε σε καθημερινή βάση, δηλαδή σήμερα μπαλώνουν μία τρύπα και ύστερα από μερικές μέρες ανοίγει λίγο πιο κάτω άλλη.

ΟΙ κάτοικοι συνήθως αδιαφορούν, όσες φορές έχω ρωτήσει για διαρροή που είναι έξω από το σπίτι τους μου απαντούν αρνητικά στο ερώτημα μου αν έχουν ειδοποιήσει την ΕΥΔΑΠ.

Το νερό στο κοντινό μέλλον δείχνει ότι θα είναι πιο πολύτιμο και από το πετρέλαιο και εμείς νομίζουμε ότι είναι εξασφαλισμένο για πάντα.

Όμως τα πράγματα αλλάζουν και οι μεταβολές στην θερμοκρασία δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε.

Η ΕΥΔΑΠ αντί να επενδύσει εδώ και χρόνια στην αντικατάσταση των σωλήνων, επένδυε στην πρόσληψη προσωπικού για πολιτική σκοπιμότητα, σε λίγο θα έλθει ο λογαριασμός για όλους μας, μακάρι να κάνω λάθος.

Κώστας Ζουγρής