'Γιατί αφήνεις και σου γράφουν τόσες ανακρίβειες;'

'Γιατί αφήνεις και σου γράφουν τόσες ανακρίβειες;'

Επικοινωνούν μαζί μου διάφοροι φίλοι και μου εκφράζουν την απορία τους για το πώς αφήνουμε στο facebook παρεμβάσεις οι οποίες είναι επιθετικές ειδικά για μένα και περιέχουν μόνιμα ανακρίβειες.

Κατ' αρχήν από μικρός και τις ημέρες του Ποπ & Ροκ πάντα ήμουν κατά της λογοκρισίας, όπως και στο ραδιόφωνο όπου συχνά βγάζαμε στον αέρα τηλέφωνα τα οποία δεν ήταν φιλικά προς την εκπομπή γιατί διαφωνούσαν με διάφορες απόψεις.

Σήμερα στο Facebook συνήθως αυτοί που εκδηλώνουν την διαφωνία τους με προσβλητικό τρόπο, το κάνουν συχνά από δόλο ή πιο συχνά από άγνοια του θέματος.

Είναι αδύνατον να απαντούμε σε κάθε παρέμβαση που στερείτε λογικής.

Γράφει πχ κάποιος ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι δεν υπάρχουν cd στην Αμερική αφού τα στοιχεία λένε για ετήσιες πωλήσεις 52 εκατομμυρίων, ναι οι πωλήσεις είναι πραγματικές αλλά γίνονται από τις αποθήκες του Amazon που μπορεί να είναι στην Κίνα και δεν γίνονται μέσω καταστημάτων.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι εμείς δημιουργήσαμε την επιτυχία του Sin Boy, μα ακόμα και όταν βγήκε στα βραδινά τηλεοπτικά σώου ήταν ήδη φίρμα στις πλατφόρμες με εκατομμύρια κατεβάσματα.

Άλλοι συγκρίνουν το μέγεθος της Πάολας με τον Σαββόπουλο, γράφοντας ότι την προωθούμε όπως προωθήσαμε και τον Σαββόπουλο, μιλάμε για βαθιά άγνοια του μεγέθους του Σαββόπουλου.

Η πιο συνηθισμένη καραμέλα είναι αυτή της αναφοράς του ονόματος του Πετρίδη, λες και είναι ο Δαλάι Λάμα που δεν παρακολουθεί το τι γίνεται στη χώρα, αλλά ζει απομονωμένος σε ένα μακρινό πύργο.

Σ' αυτό υπάρχει μια μικρή δόση αλήθειας, αλλά ο Γιάννης παρακολουθεί τα πάντα και αρκετά από τα θέματα που γράφουμε έχουν την αφανή συμμετοχή του αφού δημιουργούνται από δική του παρέμβαση.

Το να εκφράζονται κάποιοι απρεπώς για το σύνολο της οικογενείας μου δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω, αλλά υπάρχει πολύ μίσος στην χώρα και λανθασμένη εξυπνάδα.

Εδώ βρίζουν τον Θεό και την οικογένεια τους, εμένα θα αφήσουν στο απυρόβλητο...

Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι η αναφορά της βοήθειας που ζητάμε για ενίσχυση της σελίδας μας, από άτομα που είναι αλλεργικοί στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και νομίζουν ότι η μουσική πρέπει να είναι τζάμπα, δεν πιστεύουν όμως το ίδιο για τα αυτοκίνητα, τα τρόφιμα, την ένδυση κλπ γιατί αυτά τα αποκτάς δωρεάν μόνο με κλοπή αντικειμένου.

Είναι όμως αφελείς όσοι πιστεύουν ότι οι εταιρείες δεν έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν ποιος αντιγράφει παράνομα, αυτοί ξέρουν και τι εσώρουχα φοράμε, απλά παίρνουν τα χρήματα από τον κόσμο με πολλούς άλλους τρόπους, πάλι με την τεχνολογία, κινητά κλπ.

Κώστας Ζουγρής