Έβαλε βενζίνη αντί diesel και έκαψε το αυτοκίνητο

Έβαλε βενζίνη αντί diesel και έκαψε το αυτοκίνητο

Η πλήρωση του αυτοκινήτου με λάθος καύσιμο δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και μπορεί εύκολα να γίνει, από λάθος είτε του οδηγού είτε του υπαλλήλου του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Εάν για παράδειγμα κάποιος αλλάξει το αυτοκίνητο που οδηγάει με ένα άλλο, μπορεί από συνήθεια να βάλει λάθος καύσιμο. Όπως και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου μια γυναίκα πήρε το VW Passat Variant 2.0 TDI του συζύγου της και όταν έφτασε στο βενζινάδικο της πόλης Eschborn της Γερμανίας, κοντά στη Φρανκφούρτη, αντί για πετρέλαιο το γέμισε με βενζίνη.

Αφού πλήρωσε, ξεκίνησε και λίγα μέτρα μετά κατάλαβε το μεγάλο λάθος που έκανε. Αντί λοιπόν να κάνει στην άκρη του δρόμου και να καλέσει οδική βοήθεια για να μην προκαλέσει περεταίρω ζημιά στον κινητήρα, πίστευε ότι μπορούσε να διορθώσει το λάθος που έκανε, έτσι ώστε να μην το καταλάβει ο άντρας της.

Η λαμπρή ιδέα που της ήρθε ήταν να πάει στο βενζινάδικο και να πάρει την ηλεκτρική σκούπα για να τραβήξει από το στόμιο του καυσίμου τη βενζίνη που υπήρχε στο ντεπόζιτο. Προφανώς η ηλεκτρική σκούπα είχε λεπτό και εύκαμπτο σωλήνα να φτάσει στο ρεζερβουάρ, όμως το κακό δεν άργησε να γίνει. Έβαλε μπρος την σκούπα, η οποία ξεκίνησε να ρουφά το καύσιμο από το ρεζερβουάρ.

Όμως, όταν η ιδιαίτερα εύφλεκτη βενζίνη ήρθε σε επαφή με την ηλεκτρική σκούπα, τότε αμέσως προκλήθηκε πυρκαγιά. Το αυτοκίνητο έγινε γρήγορα παρανάλωμα του πυρός και κάηκε ολοσχερώς. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας του Westhessen, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Μόνο ένας 20χρονος περαστικός τραυματίστηκε από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Γι’αυτό λοιπόν, αν ποτέ σας συμβεί κάτι ανάλογο, δηλαδή πλήρωση με λάθος καύσιμο, ούτε να σκεφτείτε τη λύση που επινοήθηκε η κυρία.

Πηγή: autogreeknews.gr