Κάποτε περιμέναμε τις γιορτές για να νιώσουμε χαρούμενα, να βάλουμε τα καλά μας και να πάρουμε και κάποιο δωράκι από τους μεγαλύτερους συγγενείς, τώρα όλα αυτά συμβαίνουν σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Αν κάνει κάποιος μια βόλτα σήμερα στην Αττική θα πιστέψει ότι επιτέλους η χώρα μας έγινε Ευρώπη.

Οι σημάνσεις στην άσφαλτο τέλειες, όπως Αμερική, μόνο που δεν είναι κίτρινες, αλλά άσπρες, οι κάδοι των σκουπιδιών καθαροί και μερικές φορές ολοκαίνουριοι.

Στις στάσεις, τα μικρά καλάθια για τα σκουπίδια όλα ολοκάθαρα με τις σακούλες τους περιμένουν να τις γεμίσουμε.

Σε μερικές μέρες θα τελειώσει βέβαια η περίοδος των εκλογών και θα επιστρέψουμε στο καθημερινό σκουπιδαριό με την αδιάφορη πολιτεία η οποία λειτουργεί σαν να μην υπάρχουν υπάλληλοι εντεταλμένοι για να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Οι πολιτικοί μας είναι τόσο ευγενικοί και γλυκόλογοι, σε σημείο που απορούμε για το ποιοι είναι  αυτοί που μας έχουν καταστρέψει  την ζωή και ποιοι είναι αυτοί που πήραν τόσο επώδυνα μέτρα.

Σαν τον κακό Λύκο προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν κινδυνεύουμε άλλο από αυτούς, η κόλαση τελείωσε, στο εξής μόνο βελτιώσεις θα βλέπουμε στην ζωή μας.

Το πως θα γίνει αυτό βέβαια είναι μια πονεμένη ιστορία.

Σε κάποιο βαθμό και η αντιπολίτευση αποφεύγει να μας πει πόσο άσχημη είναι η κατάστασή μας σαν το άρρωστο που όλοι έχουν συνεννοηθεί να μην μάθει ότι έχει το κακό.

Νικητές όλοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρ' όλο που ο κυβερνητικός συνασπισμός παίζει ακόμα μόνο στον δήμο του Πειραιά, στην Αθήνα ο πρωτοκλασάτος υποψήφιός της κατάφερε να περάσει τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, στις περιφερειακές Αττικής η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε τα συναισθήματα του κόσμου, αποτυχία για τον κυβερνητικό υποψήφιο στις περιφερειακές Κεντρικής Μακεδονίας

Γενικά ο κόσμος κράτησε αποστάσεις από τον κυβερνητικό συνασπισμό, που παραδοσιακά κρατάει ακόμα στην επαρχία, αλλά η μισή Ελλάδα που είναι τα δύο μεγάλα κέντρα, τους απέρριψε.

Αρκετοί πήραν και το δωράκι τους και θα περιμένουν να πάρουν τώρα και το ραβασάκι της εφορίας που με τον νέο τρόπο φορολογεί ακόμα και τους εντελώς άφραγκους, αφού σου λέει, δεν μπορεί σε μια χώρα με τέτοια ευημερία να δηλώνεις ότι δεν βγάζεις έστω 3000 ευρώ τον χρόνο.

Όλοι δε επιτίθενται στο Ποτάμι, σαν τα σκυλιά που μόλις περάσει κανένα αδέσποτο από την γειτονιά τους, το παίρνουν στο κυνήγι.

Όχι εγώ βέβαια ότι ελπίζω από το Ποτάμι, κάτι τέτοιο θα ήταν αφελές για ένα τόσο νέο πολιτικό σχηματισμό, αλλά δεν βλέπω κάποια αιτία για να το φοβηθώ.

Η επόμενη Κυριακή θα είναι πιο επώδυνη για το κυβερνητικό ντουέτο αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να κρυφτεί πίσω από ανεξάρτητους υποψήφιους και μοιραία θα φανεί η πραγματική του δύναμη.

Αν δεχθούμε το παραμύθι της κυβερνητικής σταθερότητας, τότε θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να ψηφίζει τα δύο πεθαμένα κόμματα που κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια, για πάντα, γιατί αλλοιώς θα μας φάει ο κακός λύκος.

Κώστας Ζουγρής