Κάθε καλοκαίρι της δεκαετίας του '60 ήταν ξεχωριστό, αλλά αυτό του 1969 κάτι περισσότερο

Κάθε καλοκαίρι της δεκαετίας του '60 ήταν ξεχωριστό, αλλά αυτό του 1969 κάτι περισσότερο

Πέρασαν 50 χρόνια και ακόμα συζητάμε το πρώτο περπάτημα του ανθρώπου στη σελήνη, το φεστιβάλ του Woodstock και πολλά άλλα από τα οποία θα επιλέξουμε τα πιο σημαντικά.

Τον Ιούνιο, στις 7, παίζουν οι Blind Faith στο Hyde Park

 

 

Στις 5 Ιουλίου στο ίδιο πάρκο παίζουν οι Rolling Stones για να τιμήσουν τον Brian Jones που βρέθηκε πνιγμένος στην πισίνα του δύο μέρες πριν στις 3 Ιουλίου. Στην συναυλία παίζει για πρώτη φορά μαζί τους ο Mick Taylor.

 

 

15-17 Αυγούστου έχουμε το φεστιβάλ του Woodstock με πολλά μεγάλα ονόματα Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, The Band, Joan Baez, Crosby, Stills, Nash & Young, Jefferson Airplane, Santana, Country Joe and the Fish, Ten Years After, Sly & the Family Stone, Joe Cocker κα.

 

Video Url

 

 

 
 
Video Url
 

 

Στο τέλος του Αυγούστου έχουμε το φεστιβάλ στην νήσο Wight με την συμμετοχή των The Band, Blodwyn Pig, Edgar Broughton Band, Joe Cocker, Bonzo Dog Doo Dah Band, Bob Dylan, Family, The Who, Free, Mighty Baby, The Moody Blues, The Nice, The Pretty Things, Third Ear Band.

 

 

Σημαδιακή η προβολή της ταινίας Easy Rider που άλλαξε το κινηματογραφικό σκηνικό και έδωσε ώθηση στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, ήταν καλοκαίρι όταν παίχτηκε για πρώτη φορά στην Αμερική και ο Peter Fonda άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μέρες μετά την επέτειο των 50 ετών της προβολής

 

 

Κώστας Ζουγρής

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε.