Το βιβλίο παραμένει δυνατό στην Ελλάδα, μουσική, κινηματογράφος 'στα κάτω τους'

Το βιβλίο παραμένει δυνατό στην Ελλάδα, μουσική, κινηματογράφος 'στα κάτω τους'

Από τον Κώστα Ζουγρή

Εντυπωσιακά υψηλή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο ερώτημα αν διαβάζουν βιβλία και ποιο ήταν αυτό που διάβασαν για τελευταία φορά και πότε.

Αντίθετα σχεδόν μηδαμινό ήταν το ενδιαφέρον για ανάλογη απάντηση όσον αφορά την μουσική, με ελάχιστους να έχουν αγοράσει τελευταία κάποιο άλμπουμ.

Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στον κινηματογράφο όπου υπάρχουν μερικοί φανατικοί, μικροί και μεγάλοι που παρακολουθούν ακόμα κινηματογράφο στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αντίθετα πιστεύω και θα το κάνω, ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για τις ξένες τηλεοπτικές σειρές.

Το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στην σελίδα μας που ενώ δεν ήταν ποτέ καθαρά μόνο μουσική, όσους συμφέρει της 'χρεώνουν' την μουσική σαν μοναδική της ενασχόληση, ενώ παράλληλα δεν έχουν διάθεση, ακόμα και αν μπορούν να την στηρίξουν.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτοί που ακούν μουσική είναι περισσότεροι από αυτούς που διαβάζουν, με την διαφορά του ότι αυτοί που διαβάζουν δεν μπορούν να βρουν το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει δωρεάν στο διαδίκτυο, έτσι μοιραία είναι αγοραστές του φυσικού προϊόντος, κάτι που δεν συμβαίνει βέβαια σε δίσκους και σινεμά.

'Υιοθετήστε' το apotis4stis5, διαγωνισμός με δώρο cd του Rory Gallagher, Calling Card, Photo-Finish, η κλήρωση μόλις συμπληρωθούν 10 άτομα που θα κάνουν οποιαδήποτε δωρεά.

Δεύτερος διαγωνισμός που τρέχει, πάλι πρέπει να συμπληρωθούν 10 άτομα που πρέπει όμως να γράψουν για cd Αγγελάκα, το ειδικής συσκευασίας cd Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα Λιβάδια και εδώ κλήρωση μόλις συμπληρωθούν 10 άτομα