Σε μερικά χρόνια και οι συναυλίες θα είναι νεκρές στην Ελλάδα

Σε μερικά χρόνια και οι συναυλίες θα είναι νεκρές στην Ελλάδα

Από τον Κώστα Ζουγρή

Η οικονομική κρίση, στην αρχή η πειρατεία και στην συνέχεια η εύκολη πρόσβαση στην μουσική με τα Streaming έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα τις πωλήσεις φυσικού προϊόντος της μουσικής στην χώρα μας, ενώ τα μοναδικά έσοδα πια προέρχονται από επίσημα ψηφιακά κατεβάσματα.

Μερικές εταιρείες κατάφεραν να στήσουν ένα μηχανισμό και να εισπράττουν χρήματα από τις συναυλίες Ελλήνων κυρίως καλλιτεχνών, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την οικονομική τους επιβίωση.

Στις συναυλίες, εκτός από τα άγνωστα ονόματα που φέρνουν και καταφέρνουν να προωθούν με συγκεκριμένα μέσα σε συγκεκριμένους συναυλιακούς χώρους, σε μερικά χρόνια θα τελειώσουν οι καλλιτέχνες που κυρίως δημιουργήθηκαν και έκαναν όνομα στην χώρα μας από την εκπομπή μας.

Τα χρόνια περνάνε και τα ελάχιστα ξένα ονόματα που δημιουργήθηκαν μετά το 2010-13 δύσκολα θα μπορέσουν να συντηρήσουν στο μέλλον συναυλίες που θα φέρνουν χρήματα.

Αν παρατηρήσετε η συχνότητα εμφάνισης μερικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα, συχνά ξεπερνάει την συχνότητα που εμφανίζονται ακόμα και στις χώρες που έχουν σαν έδρα.

Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συναυλίες και σε χώρες όπως η Αμερική, όπου ακόμα και αν μαζέψεις καμιά δεκαριά ονόματα από αυτά που μονοπωλούν το Αμερικάνικο τοπ 10, δύσκολα θα έχεις κόσμο.

Αν εξαιρέσουμε τα φεστιβάλ Coachella και Lollapaloza που έχουν σίγουρη επιτυχία, συχνές είναι οι αναβολές στα υπόλοιπα, κυρίως λόγω έλλειψης κόσμου.

Το βλέπουμε και στην σελίδα μας, οι αναρτήσεις για μουσική, έχουν περισσότερα like από τις υπόλοιπες, αλλά σημαντικά μικρότερη επισκεψημότητα.

θα έπρεπε το Facebook να σταματήσει τα Like και να μετράει μόνο τους επισκέπτες.