Δισκοθήκη: James Blake από τους καλύτερους της γενιάς του, ταλαντούχος

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο James Blake Litherland (γεννημένος στις 26 Σεπτεμβρίου 1988) είναι Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων. Έλαβε για πρώτη φορά την αναγνώριση για μια σειρά EP του 2010, συμπεριλαμβανομένων των CMYK και Klavierwerke, και κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του το 2011 προς κριτικούς επαίνους.Το δεύτερο άλμπουμ του Overgrown κυκλοφόρησε το 2013, φέρνοντάς τον στη διεθνή προσοχή και αργότερα τιμήθηκε με το βραβείο Mercury. Κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ The Color in Anything το 2016, το τέταρτο του Assume Form το 2019, το πέμπτο Friends That Break Your Heart το 2021 και το έκτο του Playing Robots Into Heaven το 2023.

Video Url

 

Ο Blake έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της καριέρας του όπως οι Mount Kimbie, Bon Iver και Metro Boomin και έχει συνεισφέρει με έργα παραγωγής σε καλλιτέχνες όπως οι Kendrick Lamar, Beyoncé, Vince Staples, Frank Ocean, Rosalía, JID, Dave και Travis Scott. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Mercury από δύο υποψηφιότητες, ένα βραβείο Grammy από έξι υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου νέου καλλιτέχνη το 2014. ένα βραβείο Latin Grammy και τρεις υποψηφιότητες για το Brit Award.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url