Εκτός από ξένους διαιτητές, μήπως χρειαζόμαστε και ξένους δικαστικούς;

Εκτός από ξένους διαιτητές, μήπως χρειαζόμαστε και ξένους δικαστικούς;

Θέμα των ημερών η παραίτηση του ανώτατου δικαστικού που ένα μήνα πριν λήξει η θητεία του και προφανώς να βγει στην σύνταξη, τα βρόντηξε κλαίγοντας γιατί δεν άντεξε την συμπεριφορά και τις αποφάσεις σε βάρος των συνταξιούχων.

Δεν είμαι νομικός, είμαι όπως πολλοί θα έχουν διαπιστώσει ένα αγαθό κορόιδο, όπως αρκετοί ακόμα στην χώρα μας.

Όμως έχω μία απορία. Είναι δίκαιο να υπάρχουν αναδρομικοί νόμοι, δηλαδή να λέει το εκάστοτε δικαστικό σώμα ότι πχ χαρακτηρίζει δασική την Ομόνοια, αναδρομικά από το 1960;

Όλα αυτά τα 45 χρόνια που ήταν στα δικαστήρια ο κύριος τάδε, όλα δούλευαν ρολόι;

Διάβασα πριν μερικές μέρες για την υπόθεση μιας εταιρείας που από το 1993 είναι στα δικαστήρια με το κράτος για μια υπόθεση και κάθε 5-6 χρόνια βγαίνει και μία απόφαση και κάνει ένστασηη εταιρεία ή το κράτος και η υπόθεση τραβάει. Αυτό είναι δικαιοσύνη; να θες 25 χρόνια για να βγει μια απόφαση;.

Ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σου κύριε, αλλά δεν μας πείθεις. Μπορεί εκατομμύρια Ελλήνων να έχουν συνταξιοδοτηθεί άδικα από αποφάσεις πολιτικών που έπρεπε να είναι στην φυλακή γι'αυτό, δηλαδή όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές μετά την μεταπολίτευση, αλλά αλλαγή του νόμου με αναδρομική ισχύ δεκαετιών είναι αισχρή.

Κώστας Ζουγρής