Αυτή είναι η Αμερική, αλλά δυστυχώς αυτή είναι και η Ελλάδα, οπισθοδρομική.

Αυτή είναι η Αμερική, αλλά δυστυχώς αυτή είναι και η Ελλάδα, οπισθοδρομική.

Βάλτε να δείτε την Eurovision και βάλτε μετά το This Is America του Childish Gambino. Πώς να αποδεχτούν οι συμπατριώτες μας την σύγχρονη Αμερική;

Κάθε πρωί και βράδυ οι τηλεοπτικοί σταθμοί φροντίζουν να μας παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα, ναι ο Childis Gambino μας παρουσιάζει με τον τρόπο του την σύγχρονη Αμερική, όμως η εικόνα που βγάζει είναι αυτή που παρουσιάζει ο πλανήτης μας, η μουσική από το '60 και το '70 είναι πια τόσο μακρινή που είναι πραγματικά αστείο να διαβάζουμε επικριτικά σχόλια για τους Αμερικανούς ράπερς από ανθρώπους που ποτέ δεν παρακολούθησαν τις μουσικές εξελίξεις.

Childish Gambino

Πανκ, Νιου γουέηβ, προγκρέσηβ, ντίσκο, τέκνο, Χιπ χοπ και όλες οι νέες μουσικές τάσεις ποτέ δεν είχαν απήχηση ταυτόχρονα με το εξωτερικό.

Δηλαδή θα αφήσουμε τον Kendrick Lamar και θα τα βάλουμε με τον Childish Gambino;

Ο Childish Gambino μπορεί να μην έχει σαν ράπερ το ταλέντο του Kendrick Lamar, είναι όμως ταλαντούχος ηθοποιός και αποδεκτός από τους πάντες, είναι εντελώς άστοχο να τον πολεμούν οι οπισθοδρομικοί, η ζωή προχωράει.

Από το πρωί στις 10, 12 εκατομμύρια επισκέπτες ανέβασαν το νούμερο του This Is America στα 90 εκατομμύρια και μιλάμε για ένα βίντεο που δεν παίζετε εύκολα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μάλλον δεν παίζεται καθόλου.

Αυτή είναι η Αμερική, αλλά δυστυχώς αυτή είναι και η Ελλάδα, οπισθοδρομική.

Κώστας Ζουγρής