Μπορούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να παρακολουθούν την σημερινή μουσική;

Μπορούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να παρακολουθούν την σημερινή μουσική;

Από τον Κώστα Ζουγρή

Ποιος καλλιτέχνης καλύπτει τις μουσικές ανησυχίες σας σήμερα;

Στο μακρινό παρελθόν περιμέναμε να έλθει μία συγκεκριμένη μέρα για να ακούσουμε καινούργια τραγούδια και ειδικά στο Ελληνικό ραδιόφωνο αυτό γινόταν από τις διαφημιστικές εκπομπές μια και στα προγράμματα των παραγωγών της ΕΡΤ συνήθως ακούγαμε ένα μικρό ποσοστό αυτών που κυκλοφορούσαν στο εξωτερικό.

Στο δε Ελληνικό τραγούδι δεν υπήρχε το λαϊκό τραγούδι που κι αυτό ακουγόταν μόνο μέσα από τις διαφημιστικές εκπομπές των εταιρειών.

Σήμερα όλοι έχουμε την δυνατότητα να ακούμε τα νέα άλμπουμ και τραγούδια, ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη.

Ονόματα που είναι εντελώς άγνωστα στο Ελληνικό κοινό μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ξένων αλλά δεν μπορούν εύκολα να προκαλέσουν και το δικό μας ενδιαφέρον αφού δεν ακούγονται σχεδόν πουθενά.

Όποτε μαζεύω μια σειρά από τραγούδια που μ' αρέσουν φτιάχνω μια λίστα με 10 τραγούδια που στις περισσότερες φορές έχουν ελάχιστη αποδοχή.

Δεν είμαι, όπως πιστεύω τουλάχιστον, παράξενος στις μουσικές μου επιλογές, μου αρέσουν και ακούω τα πάντα, όπως και ο Πετρίδης.

Θα ακούσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον ένα άλμπουμ τζαζ ή κλασικής μουσικής, μετά από μία ακρόαση ενός καλλιτέχνη του σημερινού Χιπ χοπ, ενός καλλιτέχνη της ποπ που έχει επιτυχία στα τσαρτς ή σχετικά σπάνια πια ένα καλό ροκ άλμπουμ.

Αρκετές φορές την ημέρα ανταλλάσσω απόψεις με τον Γιάννη για τα ακούσματα της ημέρας και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο καινούργια άλμπουμ που πρέπει να προσέξουμε και να μεταφέρουμε τα ακούσματα μας σε εσάς.

Δεν είναι κάτι εύκολο και απαιτεί πλήρη προσήλωση για αρκετές ώρες της ημέρας, όμως πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό τα καταφέρνουμε και συχνά έχουμε και τις δικές σας απόψεις και πληροφορίες που βοηθούν κι' αυτές στην διαμόρφωση της γνώμης μας.

Μετά από 48 χρόνια προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε με αυτά που συμβαίνουν με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι το χάσμα των γενεών μια και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν αποδέχονται, αλλά και δεν θέλουν να ακούν τα νέα άλμπουμ.

Σκέφτηκα λοιπόν να σας ρωτήσω ποιος καλλιτέχνης καλύπτει τις μουσικές ανησυχίες σας σήμερα.

Αυτά που ξεχωρίζουμε εμείς, τα βλέπετε στο Site και τα ακούτε στην εκπομπή του Γιάννη.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι, μπορούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να παρακολουθούν την σημερινή μουσική;