Μια μέρα στην ζωή ενός πολίτη της χώρας μας.

Running Wild-Tricky feat. Mina Rose

Ξεκίνησα από το σπίτι μου το μεσημέρι για να πάω στην αγορά όπως συνηθίζω κάθε Σάββατο με σκοπό να γλιτώσω μερικά ευρώ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αφού έχω την τύχη να είμαι μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας που όσο περνούν τα χρόνια γίνετε όλο και μεγαλύτερη

Πρώτη στάση το φαρμακείο της γειτονιάς όπου πήγα να εκτελέσω την συνταγή που είχα πάρει από το ΙΚΑ.

Η συμμετοχή μου σαν ασφαλισμένος είναι 25% όπως όλων, όμως επειδή το φάρμακο που πήρα δεν ήταν γενόσημο, η συμμετοχή μου έφτασε στο 50%.

Η φαρμακοποιός βέβαια επέμενε ότι η συμμετοχή μου ήταν 25%, όταν της είπα ότι τα 13 ευρώ στα 27 δεν είναι 25% μου είπε, ναι είναι γύρω στο 44%.

Γενικά οι φαρμακοποιοί είναι κι αυτοί 'δαγκωμένοι' όπως συνηθίζω να αποκαλώ όσους ανήκουν σ'αυτούς που ανήκουν σε μία ειδική ομάδα που βλέπαμε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Christopher Lee, με την καλή, αν υπάρχει βέβαια έννοια, πάντως είναι κομμάτι του συστήματος.

Οι κατά καιρούς υπουργοί μειώνουν όπως λένε την δαπάνη για τα φάρμακα, μέχρι να στείλουν εκεί που επιθυμούν με την πολιτική τους, όλους όσους έχουν ανάγκη από φάρμακα.

Μην αναφέρω τα αυτοκίνητα που δεν σταματούν για να περάσουν οι πεζοί στις λευκές γραμμές και σας κουράζω.

Στο τρένο διάβασα τις εφημερίδες με τα τοπικά νέα και μου ανέβηκε η πίεση συνειδητοποιώντας για μία ακόμα φορά ότι για να πηγαίνω από το σπίτι μου, εγώ και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μου, 500 μέτρα πιο πάνω, θα πρέπει να πληρώνω διόδια, μέσα στην Αθήνα ή να πηγαίνω από στενά, όπου είναι βέβαια δυνατόν.

Αν θέλω να πηγαίνω στην Αθήνα, θα πηγαίνω μέσω Λαμίας που λέμε, επειδή κάποιοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, νομίζω της ΝΔ υπέγραψαν συμβάσεις με τους εργολάβους για διόδια από την Μεταμόρφωση μέχρι την Βαρυμπόμπη.

Αυτή η κυβέρνηση, σκληρή όπως συνηθίζει να είναι σχεδόν σε όλα θα τα υλοποιήσει, αφού δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Κατανοητό, όμως μήπως πρέπει να ψάξουμε το γιατί αυτός ο υπουργός υπέγραψε αυτή την απόφαση και αν το έκανε σκόπιμα να τιμωρηθεί;

Ως πότε θα πληρώνουμε τα λάθη, που δεν είναι πάντα λάθη, αλλά εγκληματικές ενέργειες. Αύριο θα βάλλουν διόδια και στο Σύνταγμα, μήπως είναι παράνομο το να αποφασίζουν υπουργοί σύμφωνα με τα συμφέροντα κάποιων σε βάρος του λαού;

Έφτασα στην Ομόνοια, μπήκα σε ένα κατάστημα να πάρω σπανακόπιτες, η υπάλληλος ξέχασε να κόψει απόδειξη, δεν ξέρω αν το έκανε για να βοηθήσει το κατάστημα ή την τσέπη της.

Πάω στην αγορά, αγοράζω αμύγδαλα, ξεχνάει ο Πακιστανός να κόψει απόδειξη, του την ζήτησα όμως και μου έδωσε.

Πάω στην αγορά της χώρας που οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται καθημερινά και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και βλέπω να πουλάνε όλοι συγκεκριμένο ψάρι με 11.99, άλλο, πάλι συγκεκριμένο, ΟΛΟΙ 5.99, η αλήθεια είναι ότι ένας το είχε 5.98, τέτοια σύμπτωση είναι αξιοσημείωτη.

Θα γράψουν ενδεχομένως κάποιοι, τι μας γράφεις, αυτά δεν είναι μουσικά, το ξέρω ότι δεν πάνε πολλοί από εσάς στην αγορά και συγγνώμη, σας εύχομαι να μην χρειασθεί να πάτε με τον ηλεκτρικό Σάββατο μεσημέρι και να γυρίσετε παρέα με ένα τρένο που θυμίζει Ινδία σε ταινίες που αφορούν υπόθεση της δεκαετίας του '30.

Κώστας Ζουγρής