Οι μουσικές μας ψευδαισθήσεις...

Οι μουσικές μας ψευδαισθήσεις...

Θυμάμαι πριν από μισό περίπου αιώνα που έστελνα τουλάχιστον 5 γράμματα την εβδομάδα σε διαγωνισμό που έκανε τότε ο Ορφανίδης που αντιπροσώπευε μια σειρά από εταιρείες δίσκων και τότε μας ζητούσαν να τους γράψουμε πχ όσα πιο πολλά τραγούδια ξέραμε με την λέξη Baby.

Τότε κατάφερα μερικές φορές να κερδίσω ένα μικρό δισκάκι, τώρα προσπαθώ να κάνω διαγωνισμό δίνοντας μουσικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή και cd ή βινύλια δώρο.

Τώρα δεν στέλνει κανείς γράμμα, με ένα ανέξοδο mail και ένα συμβολικό ποσό για την ενίσχυση του site που έχει τις ανάγκες του, μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει.

Κι όμως οι συμμετοχές είναι ελάχιστες, δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον για την μουσική.

Ανεβάσαμε το Historia De Un Amor προχθές με την Luz Casal ένα καταπληκτικό τραγούδι και μας έγραψε κάποιος, αυτό ήταν αποχωρώ με αυτά που ανεβάζετε.

Το ίδιο θέμα με εμάς προέκυψε και μία φίλη μας η οποία ανέβασε το ίδιο τραγούδι στην σελίδα της χωρίς κανένας να δείξει ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικά μας έγραψε

'Δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση'

Σε μας, το FB είχε πιο πολλά like από όσους άνοιξαν να το ακούσουν, γύρω στα 200 κάτι μόνο στο Giannis Petridis, η ανάρτηση πήγε όμως σε περισσότερους από 12000.

Διαβάζω για έντυπα που ανοίγουν και κλείνουν σε μερικούς μήνες, βλέπω σ'αυτά διαφημίσεις από όλους τους μεγάλους, παρ' όλο που πούλαγαν ελάχιστα φύλλα.

Βλέπω τον αριθμό των επισκεπτών μας που είναι κοντά στα 4 εκατομμύρια και σκέφτομαι αυτά που μου έλεγε χθες φίλος.

'Δεν πρόκειται να δείτε χρήμα, κλείστε το και κάντε καμιά άλλη δουλειά. αυτό που κάνετε είναι δουλεία, όχι δουλειά, το να δουλεύετε χωρίς μία από το πρωί στις 6:30 μέχρι το βράδυ στις 12, απλά για να δίνετε ιδέες σε άλλους.

Κώστας Ζουγρής

Ο τελευταίος μας διαγωνισμός:

https://www.apotis4stis5.com/news-f/4637-a-saucersful-of-secrets-pink-floyd