Βγαίνουμε από το τούνελ;

Βγαίνουμε από το τούνελ;

Από τον Κώστα Ζουγρή

Άλλη μία χρονιά τελειώνει και ακόμα η εγχείριση του ασθενή ουσιαστικά δεν έχει αρχίσει.

Όλες οι κυβερνήσεις μετά το 2009 τον έχουν τρελάνει στα φάρμακα, έχουν διαλύσει το ανοσοποιητικό του και το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σε όλο και χειρότερη κατάσταση αντί να βελτιώνεται.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ποτέ 'δεν αρρώστησαν', αυτοί που καθημερινά γεμίζουν τους δρόμους των μεγαλουπόλεων με τα αυτοκίνητα τους, είμαι περίεργος αν πάει η βενζίνη 10 ευρώ το λίτρο τι θα συμβεί, αυτοί που συντηρούν τις ταβέρνες και τις καφετέριες που είναι ουσιαστικά η μοναδική επένδυση που γίνεται στην χώρα, συνήθως για μερικούς μήνες και ύστερα τα περισσότερα κλείνουν.

Υπάρχουν αυτοί που ξέρουν να ζουν την ζωή τους και πηγαίνουν σε κλαμπ και κέντρα που τα μεγάλα πρώτα ονόματα βγαίνουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, αφού η νύχτα είναι πάντα η αγαπημένη περίοδος του 24ώρου.

Υπάρχουν αυτοί που παρακολουθούν δημοφιλή Talk Show στην τηλεόραση που αρχίζουν τα μεσάνυχτα, σαν να μη δουλεύει κανείς την επόμενη μέρα.

Πορτογαλία και Ισπανία, Ιρλανδία, σε μεγάλο βαθμό και η Κύπρος έχουν βελτιώσει αισθητά όλους τους δείκτες της οικονομίας τους και εμείς έχουμε βελτιωθεί στα 'Θα' των πολιτικών.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ασκούν πολιτικές που με ιδιωτικά κριτήρια είναι τουλάχιστον άτολμες, για να μην γράψω τίποτα χειρότερο.

Η κρίση δεν έχει αγγίξει κανέναν από τους 300, ούτε βέβαια τους ανθρώπους από το περιβάλλον τους, αφού μπορεί να γαβγίζουν μερικές φορές σαν τα σκυλιά, αλλά στην μοιρασιά ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα.

Οι μεγάλες εταιρείες αυξάνουν εντυπωσιακά την κερδοφορία τους και το ίδιο εντυπωσιακά μειώνουν τον μέσο όρο των μισθών των εργαζομένων που όλο και πιο συχνά καλούνται να πληρώσουν νέους έμμεσους ή άμεσους φόρους.

Αυτό θα συνεχισθεί για πολλά χρόνια ακόμα, μια και η κοινωνία που έχει σαν σημαία της πια το 'δεν πληρώνω' θα χρειασθεί πολλά χρόνια για να καταλάβει ότι αυτό οδηγεί στην φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας.

Μεγάλες περιουσίες έχει λέει το 30% αυτών που έχουν επίσημα πτωχεύσει και αρνούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν.

Κοντά σ' αυτούς θα την πληρώσουν τώρα οι φουκαράδες που πήραν ένα δάνειο για ένα μικρό σπίτι.

Τώρα με το ηλεκτρονικό σύστημα, από την άλλη εβδομάδα θα μαθαίνεις ότι το σπίτι σου πουλήθηκε και θα σε βγάζουν αναγκαστικά έξω, όπως Αμερική, που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.

Καλή Χρονιά