Είναι οι Radiohead οι Pink Floyd της εποχής μας;

Είναι οι Radiohead οι Pink Floyd της εποχής μας;

Όσο και να σοκάρει η απάντηση τους φίλους των Pink Floyd, αναλογικά, ναι οι Radiohead είναι αυτό που ήταν οι Pink Floyd για τους νέους στις δεκαετίες που προηγήθηκαν της εμφάνισης των Radiohead, δηλαδή στις δεκαετίες του '60, '70 και '80.

Ουσιαστικά η δραστηριότητα τους κράτησε 27 χρόνια δηλαδή μέχρι την κυκλοφορία του Division Bell το 1994.

Οι Radiohead έχουν ήδη στο ενεργητικό τους 26 χρόνια δισκογραφικής καριέρας και μοιραία προς το τέλος της δεκαετίας ίσως σταματήσουν, αν και δείχνουν ότι είναι πιο ενωμένοι μεταξύ τους σε σχέση με τους Pink Floyd.

Καλλιτεχνικά υπάρχουν αρκετές ομοιότητες στον ήχο που μας έδωσαν τα 2 συγκροτήματα, μην ξεχνάμε βέβαια ότι μιλάμε για άλλες εποχές, η μουσική έχει αλλάξει, αλλά και οι δύο είχαν πάντα την τάση να αναζητούν νέους ήχους.

Σε αρκετά κομμάτια τους οι Radiohead δείχνουν τις επιρροές τους από τους Pink Floyd και αυτό είναι λογικό αφού λογικά θα πρέπει σαν παιδιά να ανήκαν στους ακροατές τους

Σε αντίθεση με τους Pink Floyd, οι Radiohead εξελίσσουν τον ήχο τους σε προοδευτικούς χώρους, ενώ οι Pink Floyd ξεκίνησαν με πιο πειραματικούς ήχους από αυτούς που είχαν στα τελευταία τους άλμπουμ. Οι Radiohead είναι κι αυτοί εξαιρετικοί μουσικοί και δεν υστερούν σε τίποτα έναντι των Pink Floyd.

Και τα 2 συγκροτήματα έχουν στο ενεργητικό τους εμβληματικά άλμπουμ που χαρακτήρισαν την εποχή τους, αγαπήθηκαν και έμειναν κλασικά.

Οι Radiohead πλεονεκτούν στο ότι συνεχίζουν να παίζουν πολύ πιο συχνά σε σχέση με τις εμφανίσεις των Pink Floyd των οποίων η μουσική ίσως δεν είναι και τόσο εύκολο να παιχτεί ζωντανά.

Αντί να κατηγορούμε τον Roger Waters ή τον Thom Yorke οι φίλοι τους, θα πρέπει όλοι μαζί να αναρωτηθούμε αν στο μέλλον θα συναντήσουμε συγκροτήματα αυτής της εμβέλειας και απήχησης στο κοινό.

Κώστας Ζουγρής

Διαβλέποντας το ενδιαφέρον για την Billie Eilish φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε για 3 τυχερούς το άλμπουμ της, θα συμμετάσχουν στην κλήρωση αυτοί που θα κάνουν οποιαδήποτε δωρεά μέχρι την Δευτέρα.