Detox κέρασμα: μια σπιτική λεμονάδα με φράουλες θα σας δροσίσει!

Aυτή η συνταγή θα φέρει στο μυαλό σας την κλασσική ρετρό λεμονάδα με ένα έξυπνο twist και φυσικά εκπληκτικό κόκκινο χρώμα. Οι φράουλες είναι το φυσικό "γλυκαντικό", που αντικαθιστά την προβλεπόμενη ζάχαρη στο ρόφημα, ενώ μαζί με το μέλι συνθέτουν έναν αλάνθαστο συνδυασμό γεύσης που έρχεται να δέσει με το όξινο λεμόνι. Το λεμόνι είναι γνωστό για τις αντιϊκές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, B, ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο ταίρι από την κατακόκκινη φράουλα, η οποία επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα και εξασφαλίζει ένα υγιές δέρμα. Απολαύστε την ανατρεπτική συνταγή της φραουλο-λεμονάδας που έρχεται να σας δροσίσει:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γραμμάρια φράουλες
4 κίτρινα λεμόνια
1 φλυτζάνι μέλι
6 φλυτζάνια νερό
Παγάκια

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τοποθετήστε στο μίξερ τις φράουλες και το μέλι. Ρίξτε και 1 φλυτζάνι νερό για να διευκολύνετε το χτύπημα. Προσθέστε τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατέψτε απαλά. Δοκιμάστε, προσθέστε κι άλλο μέλι ή νερό αν επιθυμείτε.
Μέσα στη λεμονάδα μπορείτε να ρίξετε και κομμένες φράουλες για περισσότερη γεύση. Σερβίρετε με παγάκια και το ποτήρι με φύλλα δυόσμου, φέτες φράουλας ή φέτες λεμονιού. Διατηρείται στο ψυγείο για μέρες!

Πηγή: Καθημερινή