Το Ελληνικό ποδόσφαιρο όλο και πιο φτωχό

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο όλο και πιο φτωχό

Ο χθεσινός τελικός του κυπέλλου έδειξε για μία ακόμα φορά τις αδυναμίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου που δυστυχώς το κυνηγούν εδώ και πολλά χρόνια

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπουμε εικόνες όπως οι χθεσινές που είδαμε πριν τον αγώνα, αλλά και μετά από αυτόν κατά την διάρκεια της απονομής.

Σε πολλούς από εμάς θυμίζουν τα τοπικά πρωταθλήματα όπου το ξύλο ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Δύσκολα θα συναντήσει κανείς άλλη Ευρωπαϊκή χώρα με ανάλογα επεισόδια, ίσως σε κάποια από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων όπου ο φανατισμός έχει πολλές ρίζες και διάφορα κοινωνικά αίτια.

Όσον αφορά το οφ σάϊντ γκολ του ΠΑΟΚ, μπορεί να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, όμως στην Ελλάδα αυτός που πάντα ευνοείται, είναι ο συνήθης ύποπτος.

Έχετε δει ποτέ να βάζει τέτοιο γκολ στις μεγάλες ομάδες ας πούμε ο Λεβαδειακός και να κερδίζει; γιατί σε μερικές περιπτώσεις, αν το σκορ είναι 3-0 υπέρ της μεγάλης ομάδας, τότε κάποιοι διαιτητές οι επόπτες κάνουν λάθος. Ποτέ όμως αυτό το λάθος δεν κρίνει το αποτέλεσμα, εκτός και αυτό βοηθάει για βαθμολογικούς λόγους τον συνηθισμένο ύποπτο.

Η ΑΕΚ βέβαια δεν είναι μικρή ομάδα και στην αντιμετώπιση από τους διαιτητές δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερα παράπονα, όμως ο ΠΑΟΚ είναι πια ο συνήθης ύποπτος. Να δούμε τι θα γίνει στα Play Off.

Είναι πάντως ευχάριστο το ότι μια ομάδα εκτός Αττικής κατάφερε να πάρει ένα κύπελλο, αυτό είναι θετικό, αλλά πρέπει να αλλάξουν πολλά για να χαρούμε.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι αν πάρει το πρωτάθλημα ο Πανιώνιος, θα πούμε ότι όλα άλλαξαν, σημασία έχει να το παίρνει ο καλύτερος και ο καλύτερος φέτος ήταν ο ΠΑΟΚ ο οποίος όμως μόνος του χάρισε με την μη σταθερή του απόδοση, το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Κώστας Ζουγρής