Γιατί χρωστάμε πολλά σε εσάς και τους γονείς σας

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο το να αλλάζουν τα μουσικά γούστα των ανθρώπων μόλις περάσουν τα χρόνια και αναλάβουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Τα ανέμελα για πολλούς νεανικά χρόνια γεμάτα από μουσική και τραγούδια της εποχής του καθενός από εμάς παραχωρούν την θέση τους στην καθημερινή επαγγελματική ρουτίνα για πολλούς, την ανατροφή των παιδιών μας και γενικά την αφοσίωση σε προτεραιότητες που είναι αναγκαίες σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που μου έλεγαν συχνά οι μεγαλύτεροι 'πώς ακούς παιδάκι μου αυτά τα τραγούδια, όλα είναι ίδια'.

Είμαι σίγουρος ότι και σήμερα το ίδιο πιστεύουν οι σύγχρονοι άνθρωποι που έχουν περάσει ας πούμε στην 6η δεκαετία της ζωής τους.

Η μουσική ανανεώνεται, η νεολαία έχει ανάγκη συνέχεια για νέα μουσικά είδωλα που πρέπει να είναι κοντά στην ηλικία τους.

Ομολογώ ότι εκτός από τον Γιάννη, δεν ξέρω κανένα που να έχει περάσει τα 50 και να μπορώ να πω ότι παρακολουθεί την σύγχρονη μουσική σκηνή.

Συχνά με τον Πετρίδη διαβάζουμε σε διάφορους χώρους την αμφισβήτηση που δείχνουν οι κάποτε νέοι και οι οποίοι είναι σαφώς μικρότεροι μας, για την μουσική της εποχής μας και ειδικά το Χιπ Χοπ.

Από την άλλη, όσους πιτσιρικάδες συναντώ στον δρόμο να ακούν μουσική, όλοι ακούν Χιπ Χοπ, άντε και σε μερικές περιπτώσεις Heavy Metal.

Σίγουρα ένας από τους βασικούς λόγους που κάνουν εμένα και τον Γιάννη να παρακολουθούμε την σύγχρονη μουσική σκηνή, είσαστε εσείς και το ενδιαφέρον που δείχνετε σε κάθε προσπάθεια μας.

Πριν από εσάς, το ίδιο ενδιαφέρον έδειξαν οι γονείς σας και ενδεχομένως και οι δικοί τους γονείς.

Πραγματικά μιλάμε για μια παραμυθένια κατάσταση που οδηγεί εμένα και τον Γιάννη να λογομαχούμε συχνά για το ποιος από τους νέους δίσκους είναι καλύτερος, όπως κάναμε πιτσιρικάδες, τότε που ο ένας υποστήριζε τον Stevie Wonder και ο άλλος τον Marvin Gaye.

Ελπίζω αυτή η κατάσταση να συνεχισθεί όσο ζούμε και χάρις σε εσάς να παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον μας για την σύγχρονη μουσική, ενώ παράλληλα θα σας θυμίζουμε τα ακούσματα μας και την ιστορία της μουσικής.

Ένα κομμάτι της ιστορίας της μουσικής καλύπτουμε με το πρόσφατο βιβλίο μας τα 200 καλύτερα ροκ άλμπουμ που σε ψηφιακή μορφή είναι στην διάθεση όσων το επιθυμούν, αρκεί να μας στείλουν έστω το μικρότερο δυνατό ποσό που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Η οικονομική κρίση δυστυχώς έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής σε πολλούς από εμάς, που όχι μόνο δεν μπορούμε πια να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, όπως πριν, αλλά αναγκαζόμαστε να δεχόμαστε βοήθεια από τους πενιχρούς μισθούς τους για να στηριχθούν τα έξοδα του κάθε σπιτιού.

Μ' αρέσει να βλέπω καθημερινά να αυξάνονται οι επισκέπτες μας και πραγματικά νιώθω υπερήφανος που χωρίς κανένα εξωτερικό στήριγμα, εγώ με τον Γιάννη και τα παιδιά μου καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας ένα τόσο μεγάλο αριθμό φίλων, όχι μόνο της μουσικής, αλλά όλων αυτών που έχουν κουραστεί να βλέπουν και να διαβάζουν τις ειδήσεις κλισέ.

Δυστυχώς όμως η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών δεν συγκινεί ιδιαίτερα τους διαφημιστές οι οποίοι λειτουργούν με ένα δικό τους τρόπο ο οποίος δεν περιλαμβάνει προσπάθειες σαν την δική μας.

Οι μεγάλοι όμιλοι που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν, δεν το κάνουν γιατί όπως μας λένε συχνά, αν το κάνουν, θα αναγκασθούν να βοηθήσουν και άλλους οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την δική μας απήχηση, αλλά και αυτοί πιέζουν και έχουν ανάγκη ενίσχυσης για να επιβιώσουν.

Έχουμε περάσει σε άλλη εποχή, το πρωί ξύπνησα γύρω στις 6 και είχε πέσει το Internet, θα έχετε νιώσει αυτό το συναίσθημα. Δυστυχώς οι εταιρίες τηλεφωνίας έχουν τις αδυναμίες τους όπως και ο δικός μας τεχνικός εξοπλισμός, συχνά η επιλογή μιας εταιρίας τηλεφωνίας για οικονομικούς λόγους, έχει μικρότερη απόδοση.

Ακούω τώρα το ραδιόφωνο του BBC και αναφέρει το αίτημα του για βοήθεια με δωρεές σε κάποια περίπτωση. Δεν είναι υποχρεωτική η βοήθεια κανενός, ούτε υπάρχει λόγος να πάψει να μας ακολουθεί στα Facebook, όπως έγραψε κάποιος σήμερα που μας έστειλε το βίντεο των Tsopana rave - Δώσε ότι έχεις (δώς μου δυo κατοστάρικα), θέλοντας να χλευάσει την προσπάθεια μας.

Δεν έχουμε την δυνατότητα να χρεώνουμε τους επισκέπτες μας μέσω λογαριασμών, εθελοντικά όποιος θέλει βοηθάει. 'Οπως και να χει, πάντα θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας ευχαριστήσουμε και να μοιραζόμαστε μαζί σας τις σκέψεις μας.

Στις σελίδες μας υπάρχει η ένδειξη donate, για όποιον θέλει να βοηθήσει και να λάβει στην συνέχεια τα βιβλία μας σε ψηφιακή μορφή.

Κώστας Ζουγρής