221323099

 


Ήταν ένα ιδιαίτερα πετυχημένο σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου που σαν μαγνήτης τράβηξε επάνω του όλη την μήνη αριστερών, κεντρώων και δεξιών για το σύνθημα του ΄Λεφτά υπάρχουν' και το ότι μας έβαλε στο μνημόνιο.

 

Κανείς δεν λέει όμως ότι αν οι Σαμαράς και Τσίπρας που πολέμησαν για αρκετό διάστημα την ένταξη στα μνημόνια, συμφωνούσαν να ασκήσουμε κοινή πολιτική, η χώρα τώρα δεν θα ήταν σ'αυτά τα χάλια.

 

Εντάξει ας δεχτούμε όπως είναι λογικό, ότι την ευθύνη για την κατάληξη στο μνημόνιο την είχαν 100% οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά.

 

Και λοιπόν, τι έπρεπε να κάνουμε όταν εμφανίσθηκε το πρόβλημα; την 'Ελληνική' τακτική που ακολούθησαν για μεγάλο διάστημα ο Σαμαράς και μέχρι πέρυσι ο Τσίπρας και μετά έβαλαν την ουρά στα σκέλια ακολουθώντας αυτά που είχε υπογράψει ο Παπανδρέου, αλλά λόγω της καθυστέρησης και ακόμα χειρότερα που μας οδήγησαν στο σημείο μηδέν.

 

Οι σημερινοί πολιτικοί είναι καθαρά επαγγελματίες που ενδιαφέρονται πρώτα για το τομάρι τους και τις παρέες τους και ύστερα για την χώρα, αυτό αποδεικνύει και η προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου που θα οδηγήσει την χώρα σε νέες περιπέτειες, κλασική Ελληνική συμπεριφορά το να θέλουμε να ψοφήσει το ζωντανό του γείτονα που δεν έχουμε εμείς.

 

Αν μπουν 20 κόμματα στην βουλή θα γίνει κυβέρνηση του Αγίου Ποτέ, όσο για την ψήφο στα 17, γιατί δεν υπουργοποιούν κατ' ευθείαν τα λουλούδια βλαστάρια τους; πρέπει να περιμένουμε 20 χρόνια για να τους δούμε σαν πρώην επαναστάτες στην τότε βουλή και εδώ παγκόσμια πρωτοτυπία.

 

Ο Παπανδρέου στο διάστημα που κυβέρνησε πρόλαβε να αλλάξει πολλά πράγματα, παρά τον πόλεμο που δεχόταν ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα το οποίο δεν τον συμπαθούσε από την στιγμή που διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

 

Έκανε βέβαια σοβαρά λάθη, αλλά ποιος από τους μετέπειτα πολιτικούς πρωθυπουργούς δεν έκανε και ακόμα κάνει.

 

Αν όμως είχαν συμφωνήσει σε κοινή γραμμή, όλα τα κόμματα, πλην βέβαια ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής που έχουν δικιά τους πολιτική, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά.

 

Θα πείτε τώρα, άσε μας ρε Ζουγρή ψώνιο που μας λες να φέρουμε τον Γιωργάκη πίσω, κατ'αρχήν δεν ζητάω την επιστροφή του, αλλά τον περιορισμό της ευθύνης του και επιμερισμό μέρους της και στους υπόλοιπους, όμως οι νεότεροι ίσως τον ξαναδούν στην επικαιρότητα, ο λαός μας έχει ιστορικά μία διαστροφή σ'αυτό.

 

Ο Τσίπρας που θα πρέπει να έχει κάνει κάποια συμφωνία, όχι με τον Θεό, δεν αποκλείεται μελλοντικά να τον δούμε να συνεργάζεται με τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου ή και τους 2 μαζί..

 

Θα πρέπει να σταματήσει το παραμύθι της αριστεράς, δεν υπάρχει αριστερά αλλά ΣΥΡΙΖΑ, η σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ εξαφανίζει κάθε αριστερό άλλοθι, άλλωστε αριστερά όπως την θέλουν οι 53 δεν υπάρχει σήμερα πουθενά στον πλανήτη σε κυβερνητικό πόστο.

 

Είναι μια καθαρά δεξιά κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτικές που δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει η παραδοσιακή δεξιά, αυτό βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αναγκαίο να γίνει και μπράβο στον Τσίπρα που πήρε την απόφαση να το κάνει, αλλά όχι με τον μανδύα της αριστεράς, αλλά απλά με τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Από την άλλη έχουμε τον Μητσοτάκη ο οποίος αν δεν τολμήσει να φτιάξει νέο κόμμα, να κάνει στροφή προς το κέντρο και να διώξει όσους δεξιούς δεν θέλουν να τον ακολουθήσουν, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει την τύχη του πατέρα του αν γίνει βέβαια πρωθυπουργός, γιατί ο εκλογικός νόμος δεν θα του το επιτρέψει, ο Τσίπρας θα βρει τον τον τρόπο να πάρει με το μέρος του αυτούς που θέλει.

 

Το θέμα δεν είναι να φύγει ο Τσίπρας που είναι εκλεγμένος και πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, αν κάνει όμως εκλογές, γιατί αυτό μάλλον έχει σκοπό για να αλλάζει τον εκλογικό νόμο, θα πρέπει να συμφωνήσει πριν την διεξαγωγή τους με την ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όχι να πάμε πάλι στο 2010, η χώρα δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ, μόλις γυρίσουμε από τα μπάνια θα αρχίσει το μαρτύριο της νέας αξιολόγησης, τα γνωστά νάζια πριν τα όργια σε βάρος κι άλλων Ελλήνων που προκαλεί η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, που πάντα έχει σαν φινάλε την πλήρη παράδοση με δυσμενέστερους όρους, ένα είδος μαζοχισμού για εσωτερική κατανάλωση.

 

Μαζοχιστής είμαι βέβαια και εγώ που αν και ξέρω ότι με αυτά που γράφω δυσαρεστώ τους περισσότερους, επιμένω στο να εκφράζω τις προσωπικές μου σκέψεις.

 

Δείτε αυτό το βίντεο και ύστερα μπορείτε να βρίσετε όσο θέλετε, γράψτε όμως που διαφωνείτε

 

 

Κώστας Ζουγρής