Κάποιοι λένε ότι όλοι κρύβουμε ένα μικρό Τσίπρα μέσα μας

Κατά βάθος πολλοί ζηλεύουν την ικανότητα του να ελίσσεται και να επιβιώνει παρά τα λάθη του.

Ο Τσίπρας, ίσως περισσότερο από τους προκατόχους του, είναι πιο κοντά στον σημερινό Έλληνα, γι' αυτό και απολαμβάνει ακόμα της εμπιστοσύνης του σε μεγάλο βαθμό, αφού παρά τις κατηγορίες που του επισυνάπτουν, συνεχίζει να είναι σε μικρή απόσταση από το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Δεν αποκλείεται και να τα καταφέρει, όσο άσχημη κι αν φαίνεται η κατάσταση σήμερα. τα ποσά που αφορούν το Ελληνικό χρέος είναι μικρά σε σχέση με την δυναμική της Ευρώπης, ουσιαστικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πολιτική που είχε αρχίσει με τον Βαρουφάκη, πιστεύοντας ότι κάπου το ΔΝΤ και η Ευρώπη θα βαρεθεί και θα μας χαρίσει μεγάλο μερίδιο του χρέους.

Ο χρόνος βέβαια δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος γι'αυτούς που υποφέρουν, μετά την απειλή για την διάλυση της Ευρώπης, το δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών, την πίεση για το προσφυγικό, η πίεση τώρα περνάει στο τελευταίο της στάδιο, κατ' ευθείαν στον Ελληνικό λαό, η συνέχεια θα δείξει το αποτέλεσμα.

Την τακτική του δεν πληρώνω, έχουν υιοθετήσει και πολλοί Έλληνες, που ενώ μπορούν, πιστεύουν ότι τελικά θα τους χαρίσουν τα χρέη που έχουν στο δημόσιο, μέχρι τώρα σε μεγάλο ποσοστό έχουν δικαιωθεί. Το θέμα είναι ότι αυτά που γλυτώνουν κάποιοι, τα πληρώνουν οι υπόλοιποι, με αυξήσεις στην φορολογία στον ΦΠΑ κλπ.

Κώστας Ζουγρής