Η πολιτική σταθερότητα

Οι λέξεις που χρησιμοποιούν συνήθως αυτοί οι οποίοι νέμονται την εξουσία σε κάθε μορφή της κοινωνικής μας ζωής έχουν την ίδια έννοια που ο λαός μας απλά περιγράφει από την πλευρά του με την φράση ΄Σκάσε και κολύμπα΄.

Η πολιτική σταθερότητα, η εργασιακή ειρήνη, η αμοιβαία ευχαρίστηση στο σεξ και πολλά άλλα για να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο απαιτούν υποχωρήσεις και διάθεση συνεργασίας από όλους τους συμμετέχοντες.

Το να επικαλείται η κυβέρνηση την πολιτική σταθερότητα για να πετύχει τους στόχους της, είναι το λιγότερο αφελές.

Οι οποιοιδήποτε στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την κοινωνική συναίνεση. Αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είχαν συμφωνήσει από την αρχή της κρίσης σε συγκεκριμένες λύσεις, τα πράγματα σήμερα θα ήταν καλύτερα όχι μόνο για όλους μας, αλλά και γι' αυτούς.

Η πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει να υποταχθεί κάποιος σ' αυτό που θέλει αυτός που κυβερνά, αλλά να βρεθεί ο τρόπος ώστε η πολιτική που ασκείτε από την εκάστοτε κυβέρνηση, να είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία του λαού, όχι σύμφωνα με τις αμέσως προηγούμενες εκλογές, αλλά σύμφωνα με αυτήν που υπάρχει σήμερα όπως το διαισθάνεται ο οποιοσδήποτε.

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την επιβολή της εισόδου των 25 ευρώ για όσους έχουν την δυνατότητα να τα καταβάλλουν σε κάθε είσοδό τους στα κρατικά νοσοκομεία και η ταυτόχρονη απόφαση για επιβολή 0,05 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρα, δείχνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να θέλει να παίζει τον ρόλο του επιβήτορα που επιλέγει να βιάσει το πιο ανήμπορο θύμα του.

Κάτι που σταθερά κάνουν οι κυβερνήσεις μας από την αρχή της κρίσης.

Το να μη δίνουν τα 25 ευρώ όσοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα ήταν η πιο λογική λύση

Το να αυξάνουμε τους φόρους στα αιώνια θύματα επειδή κάποιοι δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους είναι εγκληματικό και αυτό που οδηγεί ουσιαστικά την χώρα σε μόνιμη ύφεση, γιατί αυτοί που φοροδιαφεύγουν, συνήθως καταναλώνουν χρήματα στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τον απλό πολίτη που ότι έχει θα το δώσει στον μπακάλη ή το Super Market της γειτονιάς του

Είμαι περίεργος να δω τις αντιδράσεις του Άδωνη, ο οποίος βέβαια τυπικά είναι μέσα στο προγραμματισμό του, αφού βρέθηκε το ισοδύναμο ποσό που ζητάει για να συντηρηθεί το σύστημα υγείας, αλλά το ερώτημα παραμένει σε όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας, ότι είναι νόμιμο σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, είναι και ηθικό?.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι έχω πάψει να είμαι καπνιστής εδώ και πολλά χρόνια για λόγους υγείας.

Κώστας Ζουγρής