5 Αυγούστου – στο καλοκαιρινό δωμάτιο με τις γρίλιες

5 Αυγούστου – στο καλοκαιρινό δωμάτιο με τις γρίλιες

Η Μπλε Τελεία. Ένδειξη ελέγχου ποιότητας και σήμα κατατεθέν. Και το ραδιόφωνο-σήμα κατατεθέν των καλοκαιριών της εφηβείας. Blaupunkt.

Χάρη στους φίλους Χανς Πέτερ Καρλ από τη Βρέμη, που παραθέριζαν στα μέρη μας με γερμανική συνέπεια, μάθαινα μια δόση γερμανικά κάθε καλοκαίρι.

"Blaupunkt", η μπλε τελεία, έμαθα δυο ακόμη λέξεις. Και μου έμεινε και το ραδιόφωνό τους.

Τα μεσημέρια των διακοπών δεν έχανα το Ποπ Κλαμπ στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ποτέ. Είτε έξω στο λιοπύρι είτε στο δροσερό δωμάτιο με τις γρίλιες, χανόμουν αγκαλιά με το Blaupunkt στις καλοκαιρινές αναδρομές του Γιάννη Πετρίδη - που ακόμα και σήμερα είναι στο ραδιόφωνο …Είναι το ραδιόφωνο, χειμώνα-καλοκαίρι.

Με "Τα 100 πρώτα στα charts του Billboard" έζησα εφηβικά-μοναχικά-μοναΔικά, ροκ εντ ρολ καλοκαίρια, εγώ και το Blaupunkt. Και σημείωνα στίχους σε χαρτιά καντριγιέ.

Η ακούραστη φωνή των τέσσερις το απόγευμα, με τα 1000 μουσικά χιλιόμετρα την ώρα, λόγω κεκτημένου κι άσβεστου πάθους για τη μουσική που "κούνησε" τον κόσμο. Beach Boys, Elvis, Motown, Chuck Berry, Pink Floyd, Tina Turner, soundtracks, Jethro Tull, The Who, Cream, ποιός "γέννησε" ποιόν, πόσο καιρό έμεινε το άλμπουμ στην κορυφή, πόσες διασκευές ακολούθησαν το ορίτζιναλ.. Γιάννης Πετρίδης αστείρευτος, μόνο επίθετο "κλισέ" μπορώ να χρησιμοποιήσω, γιατί δεν βρίσκω λόγια για τον κύριο Γιάννη :-)

Αύγουστος 1979, Blaupunkt, ώρα 5 το απόγευμα. Ποπ Κλαμπ, αύριο πάλι, στις 4.

Ακούγεται η επόμενη ραδιοφωνική φωνή, σε σπαστά αγγλικά: "Kai tora.. "Αnglικά και ποπ". Me ton Yianni Δεληyianni.." "Μαθαίνετε αγγλικά με στίχους τραγουδιών. "Don't go breaking my heart", σήμεραένατραγούdi me ton Elton John.. Τοαgori λέει sto koritsi: "Min spas την kardia mou.." ❤radio days ❤

(ήρθε η στιγμή να ευχαριστήσω τον κύριο Γιάννη Πετρίδη, για ένα ακόμη μεσημέρι, χωρίς ήχο αλλά με λέξεις που ήταν φυλαγμένες για πολλά χρόνια ως φέτος το καλοκαίρι.)

Παπαγεωργίου Μαρίνα