Εσείς τι λέτε;

Ο Βαγγέλης μας έστειλε μια ενδιαφέρουσα άποψη για το βίντεοclip του Wrecking Ball της Miley Cyrus. Το εξωτικό όνομα του Ζαγρέα, μάλλον θα είναι το Ζουγρής που έμεινε στην μνήμη του τότε ακροατή μας. Εσείς τί λέτε γι' αυτήν την άποψη του Βαγγέλη που παραθέτουμε μέσω Facebook.

Κανονικά θα πρέπει να προσπαθήσει να επικονωνήσει μέσω Twitter ή Facebook με την ίδια την Miley και να ζητήσει την άποψή της

''Ζητώ απλώς να διαβάσετε πολύ γρήγορα αυτά εδώ που έχω να σας πω, και να μου δώσετε μια ορισμένη επιβεβαίωση στους συλλογισμούς μου. Δεν παρακολουθούσα ποτέ στην ζωή μου την ξένη μουσική, και, μόνο καμιά φορά, τύχαινε π.χ. να ακούσω την εκπομπή σας στη ΝΕΤ παλιότερα, ή ότι έπιανε το μάτι μου στην τηλεόραση.

Στο βίντεο λοιπόν του Wrecking Ball, που μόλις πριν πέντε μέρες υπέπεσε στην αντίληψή μου, κάτι μου θυμίζει πολύ έντονα το μύθο της Σεμέλης και του Ζαγρέα - όπου η Σεμέλη γλείφει την καρδιά του διαμελισμένου από τους Τιτάνες Ζαγρέα, για να τον ξαναγεννήσει ως Διόνυσο.

Δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους υποθέσεις, αλλά τον τελευταίο καιρό είχε ήδη τύχει να προσέξω τυχαία (άλλη έμπνευση κι αυτή!) μια ορισμένη "ομοιότητα" μιας διάσημης βυζαντινής εικόνας αφ'ενός με το μύθο αυτό, αφ'ετέρου και με ένα γνωστό πολιτικό σύμβολο του εικοστού αιώνα. Θα μού πείτε τί λέω τώρα - εν πάσει περιπτώσει, το βίντεο περιέχει επίσης χτυπητά στοιχεία αυτού του πολιτικού συμβόλου.

Και το Σεμέλη-Semele μου θυμίζει έντονα το Smiley-C.Miley τώρα που το σκέφτομαι. Αν μπορείτε λοιπόν να μού επιβεβαιώσετε τη μαντεψιά, γιατί όλα τα παραπάνω τα φαντάστηκα εντελώς μόνος μου, θα το επιθυμούσα πολύ, διότι έχω ήδη αρχίσει να ανησυχώ για την ψυχική μου ισορροπία: από την υποαπασχόληση στην ανεργία, και από την ανεργία βλέπω, θα ξεπέσω στα οράματα.

Νομίζω πως είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για να μου δώσει μια έγκυρη επιβεβαίωση ή μια έγκυρη απόρριψη στην φαντασία μου, και, άλλωστε, έχω μια πολύ αμυδρή εντύπωση πως το εξωτικό όνομα "Ζαγρέας" πρέπει να το είχα ακούσει πρώτη φορά από την δική σας φωνή, πριν από άγνωστο πόσα χρόνια, χωρίς να δώσω βέβαια τότε κάποια προσοχή''

https://www.youtube.com/watch?v=My2FRPA3Gf8