Η φτώχεια φέρνει ανάπτυξη σε νεκροταφεία/νοσοκομεία

Η φτώχεια φέρνει ανάπτυξη σε νεκροταφεία/νοσοκομεία

Τα γράφαμε πριν από 2 χρόνια και τα θυμηθήκαμε ακούγοντας τον Φλαμπουράρη να μας λέει ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, αλλά μόνο οι επικουρικές. Ευχαριστούμε αλλά είναι ζήτημα αν ένας του ιδιωτικού τομέα παίρνει έστω 1 ευρώ παραπάνω από αυτά που έχει πληρώσει, αντίθετα του έχουν κλέψει αυτά που πλήρωνε μια ζωή για να μπορούν οι εκατομμυριούχοι τύπου Φλαμπουράρη να έχουν εκπτώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες παροχής νερού. Καλές γιορτές Φλαμπουράρη σε εσένα και τους ομοίους σου, θα τα πούμε στην κόλαση. (Αυτό το κομμάτι προστέθηκε αργότερα)

Δεν είναι και το καλύτερο, Να 'χεις 2 από 4 παιδιά σου άνεργα (ΑΣΟΕΕ/ Διοικ. Επιχ.) και να διαβάζεις ότι ο πρώην Νο 2 της βουλής των Ελλήνων, δήλωνε φτωχός για να αποφύγει φορολόγηση 1000000 και οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου οικονομικών να το κάνουν δεκτό.
Ίσως είναι οι ίδιοι που μας είπαν να κάνουμε μήνυση στο κράτος για να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλει η ΕΡΤ για τα οικονομικά της οποίας είναι υπεύθυνοι. μπλιαχ!.

Όλο και πιο συχνά ακούμε για την ανάπτυξη και το πόσο αναγκαία είναι για να ανακάμψει η χώρα. Παράλληλα όμως κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες κάνουν ότι μπορούν ώστε να μειωθεί το εισόδημα των μισθωτών/συνταξιούχων.

Γιατί αποχωρούν οι εταιρίες από την Ελλάδα?, βασικά για να βρουν τρόπο να αποφύγουν την υψηλή φορολογία και τις συχνές έκτακτες εισφορές και πάνω απ' όλα να αποκτήσουν το 100% των εταιρειών τους, πληρώνοντας λιγότερα από την πραγματική αξία της εταιρείας τους.

Η κλάψα ότι δήθεν το κράτος δεν βοηθάει τους επιχειρηματίες είναι προκλητικά υποκριτική.

Το κράτος δίνει την δυνατότητα στον κάθε επιχειρηματία να πτωχεύσει χωρίς να πάει φυλακή, να εξαγοράσει τις μετοχές του πληρώνοντας μερικές φορές ακόμα και το 5% του ποσού που τις πούλησε στο κοινό, να μην υποβάλλει λογιστικές καταστάσεις και δήθεν για προστασία του επενδυτικού κοινού να αποβάλλει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς την εταιρία που επιθυμεί να εγκαταλείψει το χρηματιστήριο χωρίς να πληρώσει ούτε 1 ευρώ.

Όσο για τους μικρούς επιχειρηματίες σε συντριπτική πλειοψηφία δηλώνουν εισόδημα μικρότερο των 6000 ευρώ τον χρόνο, τώρα γιατί συνεχίζουν να επιχειρούν, αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Σε πολιτικό επίπεδο, αν δεν πάμε σε τριπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη, θα πρέπει να θεωρείτε σίγουρη η ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφισθεί από μεγάλο μέρος των πολιτών που θα θελήσουν όπως γίνετε συνήθως να εκφράσουν ανώδυνα την δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση.

Αν πάμε σε βουλευτικές εκλογές μαζί με τις Ευρωπαϊκές, τότε θα δούμε λογικά συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί συνέχεια και θα παλέψει ακόμα και για την τέταρτη θέση όπως δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις και με την Χρυσή Αυγή λογικά δεν θα συνεργασθεί κανένα από τα δύο κόμματα, οπότε αν δεν αλλάξουν συγκλονιστικά τα δεδομένα, δεν υπάρχει άλλη λύση διακυβέρνησης, από την συνεργασία ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως από αυτή την συνεργασία ανάγκης προκύψουν τότε οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην χώρα, μέχρι τότε οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι, όσο για την ανάπτυξη, ήδη τα τηλεοπτικά πουλέν μιλάνε όλο και πιο συχνά για 10-50 χρόνια.

Κώστας Ζουγρής

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013, έχει αλλάξει κάτι από τότε;