1. "Χαρίζει μεγάλα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς"

 

Η Cyrus θεωρείται είναι στην κορυφή της λίστας των μουσικών που δωρίζουν σε φιλανθρωπίες. Η δική της επιτυχία της δίνει κίνητρο να προσφέρει. Η ίδια έχει δηλώσει: "Δεν μπορώ να κυκλοφορώ με την Porsche μου και να μην κάνω κάτι. Πώς μπορεί αυτό να είναι δίκαιο;"

2. "Είναι μεγάλη υποστηρίκτρια στα δικαιώματα των LGBT (Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender) "

 

Η ίδια δηλώνει bisexual και δίνει μεγάλο αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. 

 

3. "Δημιούργησε έναν οργανισμό για τους άστεγους νέους"

 

Έχει δημιουργήσει το Happy Hippie Foundation για να βοηθήσει τους νέους που φεύγουν απ'τα σπίτια τους κυρίως λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεών τους. Όπως αναφέρεται στο site της οργάνωσης, το 40% των παιδιών που φεύγουν από τα σπίτια τους στην Αμερική είναι γι'αυτό το λόγο.

 

4. "Δεν θέλει να καθορίζεται από το φύλο ή τη σεξουαλικότητα"

 

H Cyrus δηλώνει gender-fluid. Δεν θέλει να είναι αγόρι, δεν θέλει να σχετίζεται με τίποτα από όλα όσα καθορίζουν τα αγόρια ή τα κορίτσια. Θέλει να είναι ''τίποτα''.

 

5. "Ανεβάζει φωτογραφίες της με σπυράκια και γκριμάτσες για να δείξει στους θαυμαστές της ότι όλοι έχουν ατέλειες"

 

Η Cyrus ανεβάζει συχνά selfies στο Instagram που δεν είναι καθόλου κολακευτικές. Επίσης μοιράζεται συμβουλές για το πώς αντιμετώπισε εκίνη κάποια προβλήματα στο δέρμα της και δείχνει ότι ακόμα και μια μεγάλη ποπ σταρ είναι απλά άνθρωπος. 

 

6. "Αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και είναι ενεργό μέλος της καμπάνιας #freethenipple "

 

Η ίδια λέει ''Ξέρω ότι θα με κοιτάτε περισσότερο αν βγαίνω με το στήθος μου έξω. Οπότε κοιτάχτε με. Μετά θα σας μιλήσω 1 ώρα για την οργάνωσή μου και θα σας αναγκάσω να συμμετέχετε''.