Γιάννη καλημέρα από την πτήση της Swiss προς Αθήνα. Σήμερα Παρασκευή θα σε ακούσω απο το ραδιόφωνο μάλλον αφου θα βρίσκομαι ήδη στην Ελλαδα. Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολυ για την αφιέρωση με τα τα τραγούδια του Springsteen. Ακούω εδω στο αεροπλάνο ηχογραφημένη την εκπομπή της περασμένης Τρίτης κι αυτά που διαδραματίστηκαν στην Μαλακάσα γύρω απο τους Black Angels και τους Black Keys. Υπάρχει όντως τόση ασχετοσύνη στην Ελλαδα του 2015; Φταίει η κρίση ή η έλλειψη μόρφωσης και παιδείας στα νέα παιδιά; Γιατί εμείς στα 15 μας είμαστε τόσο φανατισμένοι με τις εκπομπές σου, αγοράζαμε ΗΧΟ, Ποπ και Ροκ, ακούγαμε ερασιτεχνικούς, τον Αμερικανικο απο την Βάση του Ελληνικού κλπ. για να ξέρουμε τι γίνεται;
 
Δεν έχουν ακούσει οι νέοι Chulahoma, δεν έχουν μπει στο YouTube στον Λέτερμαν να δουν τους Black Keys να παίζουν ζωντανά, ποιος τους εμποδίζει να πανε στο Amazon και να διαβάσουν τις κριτικές για τους δίσκους τους κλπ. Μήπως έχουν γίνει όλοι οι νέοι αδιάφοροι και μονο ενδιαφέρονται για χαλάρωση και καλοπέραση; Σίγουρα ειναι και πολλα νέα παιδιά που θα υποφέρουν αυτά και οι οικογένειες τους, αλλα η κουλτούρα και η πληροφόρηση δεν ειναι σχεδόν δωρεάν; Τελικά μάλλον δεν έχουμε πρόβλημα πληροφόρησης αλλα ισως πρόβλημα κουλτούρας και γενικότερα παιδείας μετα απο 20-30 χρονια ευδαιμονισμού και λαϊκισμού στην χώρα μας.
 
Απο την άλλη, αυτοι οι παράγοντες, επιχειρηματίες κλπ. που φέρνουν τέτοια συγκροτήματα στην Ελλάδα, γιατί δεν ενδιαφέρονται να προβληθούν σωστά αυτοι οι καλλιτέχνες; Γιατί δεν έδωσαν οι Black Keys ας πούμε μια συνετευξη σε εσενα να την ακούσουμε απο το ραδιόφωνο; Ποιος ξέρει το Σπιτι μου Σπιτάκι μου; Ποιος θα τους ακούσει εκει; Αυτά ειναι για γέλια! Απο την άλλη, γιατί το Βήμα FM σε συνεργασία με δυο τρεις άλλους παράγοντες ιδιωτικούς ή δημόσιους δεν προσπαθεί να φέρει τον Σπρίνγκστιν, τον Στινγκ ή τον Ροντ Στιούαρτ στην Ελλαδα; Η ακομα και τους U2; Και να το συνδέσουν με μια καμπάνια κατα της κρίσης στην Ευρώπη; Ας γίνει μια Τουρ σε Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ελλαδα.
 
Τι καλύτερο μήνυμα απο τους καλλιτέχνες ενάντια στην κρίση, την νεανική ανεργία και υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Αυτά και αλλα πολλα σκέφτομαι και βρίσκω την ευκαιρεία να σου τα γράψω offline. Μόλις προσγειωθούμε θα σταλεί το μήνυμα και θα το πάρεις φαντάζομαι. Καλή εμπομπή και καλό ΣΚ!