Γραμμένο τον Νοέμβριο του 2013....
 
Οι όλο και καλύτερες μέρες γίνονται δυστυχώς χειρότερες για τους νέους μας που αν δεν βρουν τρόπο να οργανωθούν, σε λίγο θα βλέπουν την Ελλάδα μόνο από τις τηλεοπτικές ειδήσεις στις χώρες που θα αναγκαστούν να καταφύγουν, όχι μόνο λόγω έλλειψης εργασίας, αλλά και λόγω καθήλωσης των μισθών σε Κινέζικα επίπεδα.  
 
Μου μετέφερε ο Γιάννης ότι μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, αφού μείωσε τους μισθούς των εργαζομένων από 1300 ευρώ σε 700, προχθές τους ανακοίνωσε ότι από 1ης Ιανουαρίου θα πρέπει να μειωθούν στα 490 ευρώ.
 
Είναι φανερό ότι ο σκοπός της κυβέρνησης και όσων την κατευθύνουν είναι να στείλει όλους τους νέους μας στο εξωτερικό και να δώσει δουλειά με μισθούς κάτω από 500 ευρώ στα εκατομμύρια μετανάστες που περνάνε από την Ελλάδα για να κατευθυνθούν στην Ευρώπη.
 
Έτσι θα έχουν άλλη μία χώρα στην Ευρωπαϊκή ένωση με χαμηλό εργατικό κόστος και θα ελέγχουν την λαθρομετανάστευση στις χώρες τους, αφού εδώ θα βρίσκουν οι φουκαράδες ταλαιπωρημένοι ξένοι ένα πιάτο με φαγητό και θα ελπίζουν για μια καλύτερη μέρα.
 
Όπως είναι φανερό ότι ο πλανήτης μας οδηγείται προς το χειρότερο λόγω των κλιματολογικών αλλαγών από τις αλόγιστες επεμβάσεις στο περιβάλλον που θα έχουν συνέπεια σε μερικά χρόνια να έχουμε τυφώνες στην ...Ομόνοια, έτσι και το κυβερνητικό ντουέτο είναι φανερό ότι λειτουργεί σε βάρος της Ελληνικής νεολαίας για την οποία αδιαφορεί.
 
Δυστυχώς όσο και να στεναχωρώ κάποιους και η αντιπολίτευση δεν κάνει το καλύτερο σε πολλούς τομείς για την νεολαία μας.
Στον τομέα της παιδείας ενθαρρύνει με τη στάση της την μη έναρξη των μαθημάτων, γεγονός ολέθριο για το μέλλον τους, αλλά και τα οικονομικά των γονιών τους.
 
Σε μερικά χρόνια οι νέοι μας θα είναι στα αζήτητα από την αγορά εργασίας αφού αντικειμενικά δεν θα έχουν πια τα προσόντα και μοιραία δεν θα μπορούν να πάνε ούτε στο εξωτερικό.
 
Ανύπαρκτη είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης και στον τομέα της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αντίθετα όταν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων του δημοσίου που σε μερικές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλοί, όλοι ΄σχίζουν τα ρούχα τους΄ από την άκρα αριστερά, μέχρι την άκρα δεξιά, το ίδιο και όταν ακούγεται ότι θα κλείσει κάποιος δημόσιος φορέας, ανεξάρτητα του αν είναι ανενεργός εδώ και χρόνια.
 
Αυτές οι απόψεις στεναχωρούν σίγουρα όσους έχουν σχέση με το δημόσιο, αλλά είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτοί θα γλυτώσουν, απλά οι επώδυνες αλλαγές γι' αυτούς θα έλθουν λίγο αργότερα.
 
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, κάνει τα στραβά μάτια στις συνεχείς μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα από κορυφαίες ιδιαίτερα κερδοφόρες εταιρίες της χώρας μας.
 
Μια τολμηρή τρελή ίσως πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πια το πρώτο κόμμα στη χώρα μας, ανεξάρτητα των μαϊμού δημοσκοπήσεων που βγάζουν διάφορες εταιρίες, είναι να στηρίξει με την βοήθεια όλων των Ελλήνων, ακόμα και οπαδών άλλων κομμάτων,  ομαδικές παραιτήσεις των νέων από μεγάλες εταιρίες που σε μόνιμη βάση μειώνουν τους μισθούς τους σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ώστε να έχουν άμεσο πρόβλημα λειτουργίας.
 
Και μην πει κανείς ότι θα καταρρεύσει η χώρα, σχεδόν όλες οι εταιρίες, παρά τον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών τους, δηλώνουν εδώ και χρόνια ζημιές με διάφορα τρικ για να μην πληρώνουν έκτακτες εισφορές και γενικά φόρους.
 
Στο ίδιο διάστημα αν διαβάσετε τους ισολογισμούς τους θα διαπιστώσετε σίγουρα αύξηση εξόδων και μισθών και bonus στα διοικητικά στελέχη.
Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όλοι οι Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα, να στηρίξουν οικονομικά τους νέους με κάποιο επίδομα ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.
 
Η λύση της απεργίας δεν είναι εφικτή, αφού όποιος απεργεί στον ιδιωτικό τομέα, δεν πληρώνεται όπως συμβαίνει σε όσους ανήκουν στην ομάδα των 'ιερών αγελάδων', αλλά απολύεται!
 
Το κακό είναι ότι κατάφεραν να πείσουν τους νέους που δεν θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Aν μείωναν και τις τιμές των προϊόντων που διακινούν, θα τους πιστεύαμε.
 
Κώστας Ζουγρής