The Warriors : Το απόλυτο b-movie δράσης με το εξαιρετικό soundtrack

Photo by imdb.com

Η ταινία-έπος του 1979 από τον Walter Hill

Spoiler Alert!

Μία δυστοπική Νέα Υόρκη έχει αφεθεί στο έλεος των συμμοριών του δρόμου. Με μπροστάρηδες την ισχυρότερη εξ αυτών, τους Gramercy Riffs, θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να κατακτήσουν την πόλη ολοκληρωτικά. Η συνάντηση των συμμοριών θα γίνει στα βόρεια, στο Bronx. Από το Νότο και το Coney Island οι Warriors ξεκινούν για το μεγάλο ταξίδι. Και θα βρεθούν παγιδευμένοι καθώς θα κατηγορηθούν άδικα για τη δολοφονία του ηγέτη των Riffs, Cyrus. Έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν όλες τις συμμορίες της Νέας Υόρκης, στην προσπάθεια να γυρίσουν σπίτι τους. Θα τα καταφέρουν; 

Το The Warriors είναι από εκείνες τις ταινίες που με τα χρόνια γίνονται συνώνυμο της pop κουλτούρας, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό κόσμο με συγκεκριμένα σημεία αναφοράς. Κλασικό b-movie της εποχής, έχει δεχτεί πολλές φορές την πίεση του κόσμου για ένα σύγχρονο remake, το οποίο όμως είναι δεδομένο πως θα είχε απώλειες όσον αφορά τη μαγεία του αρχικού film. Ο Swan, ο Ajax, ο Snow, ο Vermin, ο Cowboy, ο Rembrandt, ο Cleon, έγιναν οι ήρωες με τους οποίους ταυτίστηκε ο κόσμος, η συμμορία που αψήφησε κάθε κίνδυνο και επέστρεψε θριαμβευτικά στο Coney Island. Με το film να βασίζεται (για πολύ κόσμο) στην αρχαιοελληνική μυθολογία. Πιο συγκεκριμένα στην "Κάθοδο των Μυρίων", την Κύρου Ανάβασις του Ξενοφώντα, που περιέγραφε την ιστορία των Ελλήνων μισθοφόρων που βρέθηκαν σε εχθρικό έδαφος μετά το θάνατο του αρχηγού τους Κύρου (Cyrus).  

To casting της ταινίας δε διεκδικεί δάφνες δημοφιλίας, καθώς ο μόνος ο οποίος έκανε κάποια αξιόλογη καριέρα στη συνέχεια ως ηθοποιός ήταν ο James Remar, ο οποίος υποδύθηκε τον Ajax. Σημαντικούς ρόλους είχε κατά καιρούς και ο David Patrick Kelly (ο σατανικός Luther της ταινίας), στον οποίο πιστώνεται και η κλασική ατάκα "Warriors, Come out to play", ως προϊόν αυτοσχεδιασμού. Ωστόσο από τη μουσική πλευρά η ταινία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι επιλογές του soundtrack ήταν κατάλληλες και απολαυστικές. Από τη μουσική που ακούγεται στην ταινία θα ξεχωρίσει το εισαγωγικό θέμα του Barry DeVorzon, αλλά και το In the City του Joe Walsh που κλείνει θριαμβευτικά το film, το οποίο ακούστηκε και στο The Long Run album των Eagles, μέλος των οποίων ήταν φυσικά ο σπουδαίος Walsh εκείνη την εποχή. 

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας : 

 

Θυμηθείτε την κλασική ατάκα του David Patrick Kelly:

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα δύο σπουδαία κομμάτια του soundtrack :