The Doors : Πως ο Oliver Stone "κατέγραψε" τη δημιουργία τους

Οι Doors σε συναυλία το 1968

Η κομβική σκηνή της ταινίας που δανείζεται πολλά στοιχεία από την πραγματικότητα

Είτε πρόκειται για τη μεταφορά ενός βιβλίου, είτε για βιογραφία, είναι γνωστό πως οι σκηνοθέτες πολλές φορές αυτοσχεδιάζουν και το σενάριο που υπηρετούν απεικονίζει πολλές φορές γεγονότα που δεν ευσταθούν. Πρόκειται ίσως για την προσπάθεια ενός filmmaker να βάλει την προσωπική του σφραγίδα σε μια ιστορία η οποία εξ ορισμού δεν είναι δικιά του. Κάτι που φυσικά σηκώνει ενίοτε κύμα αντιδράσεων, με τους φανατικούς οπαδούς των βιβλίων και των καλλιτεχνών να μη δέχονται την όποια παραλλαγή στην ιστορία. Εν προκειμένω πάντως, η σκηνή της δημιουργίας των "The Doors", από το ομώνυμο film του Oliver Stone, υπηρετεί την πραγματική ιστορία όσο λίγες.

Καθώς τα παρακάτω γεγονότα έχουν όντως συμβεί :

- Ο Jim Morrisson και ο Ray Manzarek γνωρίστηκαν στο UCLA και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κινηματογράφου

- Ο Morrisson ασχολούταν αποκλειστικά με την ποίηση αλλά όταν μελοποίησε τους στίχους του για το "Moonlight Drive" κατάλαβε πως έχει κάτι καλό "στα χέρια του"

- Ο Morrisson ήταν όντως ντροπαλός θεωρώντας πως δεν έχει καλή φωνή. Ο Manzarek του απάντησε πως ούτε ο Bob Dylan έχει αλλά είναι το πιο hot όνομα της εποχής

- Ήταν ακριβώς το σημείο που ο Manzarek έδωσε μορφή στο rock n roll γκρουπ που ονειρευόταν να δημιουργήσει

Οι Doors ήταν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά "προϊόντα" του καλοκαιριού της αγάπης, το 1967, με το ντεμπούτο που κυκλοφόρησε στις αρχές εκείνης της χρονιάς να ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα της αναζήτησης εκείνων των νέων. Θα αποδεικνυόταν δυστυχώς πολύ γρήγορα πως υπήρχε και η σκοτεινή πλευρά της αναζήτησης αυτής.

Δείτε εδώ τη χαρακτηριστική σκηνή :
 

 

Tags