Ripley : Διχάζει η mini σειρά του Netflix

Ripley
Photo by IMDB.COM

Οι fans του show έχουν τις αμφιβολίες τους για τις στυλιστικές επιλογές της παραγωγής

Ο Andrew Scott (γνωστός από τη σειρά Fleabag) υποδύεται τον διαβόητο απατεώνα Tom Ripley, στην προσπάθεια του να διεισδύσει σε ένα κόσμο γοητείας, πλούτού, αλλά μαζί και απάτης. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της Patricia Highsmith, του 1955, "Ο Ταλαντούχος Κύριος Ripley", στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία του 1999, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέϊμον.

Ωστόσο πολλοί fans της σειράς δηλώνουν δυσαρεστημένοι από κάτι το οποίο αποτελεί και το κύριο χαρακτηριστικό του show : Είναι ασπρόμαυρο.

Τα σχόλια στο Χ (πρώην) twitter είναι χαρακτηριστικά:
«Το ασπρόμαυρο είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τον προϋπολογισμό χαμηλό, αλλά δεν προσθέτει τίποτα»
«Γιατί στο καλό το Ripley γυρίζεται ασπρόμαυρο; Σίγουρα ο μόνος λόγος για να μην γίνει έγχρωμη μια ταινία στο παρελθόν, ήταν η τεχνολογία. Για μένα αυτό το πράγμα το σκοτώνει, ο σκύλος μου φαίνεται εντάξει όμως»
«Τι έγκλημα να κάνεις ένα σέξι αστυνομικό σόου που διαδραματίζεται στην Ιταλία της δεκαετίας του 1960 και να μην το κάνεις έγχρωμο»

Υπάρχουν και αυτή που βρίσκουν την επιλογή των χρωμάτων ελκυστική. Οι συγκεκριμένοι απόλαυσαν την κινηματογραφική προσέγγιση, θεωρώντας ότι δημιουργεί μια καλύτερη ατμόσφαιρα, σε σχέση με την αρχική ταινία :
«Σπουδαία απόφαση να γυριστεί το Ripley σε άσπρο και μαυρό Εντείνει τη διάθεση και την ένταση του film», αναφέρει ένα σχόλιο.

Μιλώντας στο περιοδικό IndieWire, ο δημιουργός της σειράς Steve Zaillian υπεραμύνθηκε της επιλογής του:

"Όταν η Patricia Highsmith έγραψε το βιβλίο, αν φανταζόταν μια ταινία να γυριζόταν από αυτό τότε, θα ήταν ασπρόμαυρη. Το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου που είχα ήταν ασπρόμαυρο, οπότε καθώς το διάβαζα, είχα στο μυαλό μου να είναι έτσι. Ένιωσα επίσης ότι αυτή η ιστορία - αυτή που είπε η Patricia, αυτή που ήθελα να πω και εγώ - ήταν πολύ μοχθηρή και αρκετά σκοτεινή. Απλώς δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν σε ένα όμορφο ιταλικό περιβάλλον με φωτεινούς γαλάζιους ουρανούς, πολύχρωμα ρούχα και τέτοια πράγματα"

Tags