Θα θέλαμε να είναι νικήτρια η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα όσκαρ, αλλά είναι δύσκολο

Οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την νίκη του Oppenheimer σε πολλές κατηγορίες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για την επικράτηση άλλης ταινίας στη κατηγορία σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας, όμως ο Γιώργος Λάνθιμος για μένα θα μπορούσε να επικρατήσει και στις δύο κατηγορίες, όπου θα μου άρεσε και μία νίκη του American Fiction σαν την καλύτερη ταινία. Δύσκολα όμως το Oppenheimer θα χάσει και στις δύο κατηγορίες.

Στην καλύτερη ανδρική ερμηνεία πρώτου ρόλου ο Cillian Murphy θα είναι απίθανο να μην κερδίσει το βραβείο, αν και έχει αξιόλογους αντιπάλους όπως ο . Paul Giamatti.

Στην καλύτερη γυναικεία ερμηνεία νομίζω ότι η Emma Stone στο Poor Things είναι η καλύτερη, αλλά θα είναι έκπληξη αν πάρει το βραβείο από την Iνδιάνα Lily Gladstone του Killers Of The Flower Moon.

Στην κατηγορία του δεύτερου ανδρικού ρόλου  ο  Robert Downey Jr., Oppenheimer μάλλον αξίζει το βραβείο,  στις γυναικείες ερμηνείες η Da’Vine Joy Randolph – Τα Παιδιά του Χειμώνα έχει τις προοπτικές νίκης, χωρίς όμως να ξεχωρίζει αισθητά από τις υπόλοιπες.