To Game Of Thrones δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς το αρχικό βασικό του θέμα

Ένα βασικό τηλεοπτικό θέμα πάντα προσδιορίζει και την κάθε σειρά, ένα από αυτά το αξέχαστο Game Of Thrones

Video Url

 

Η μουσική για την τηλεοπτική σειρά φαντασίας Game of Thrones είναι σύνθεση του Ramin Djawadi . Eίναι κυρίως μη διηγητική και οργανική με περιστασιακές φωνητικές εκτελέσεις και έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει μουσικά τους χαρακτήρες και τις πλοκές της παράστασης. Διαθέτει διάφορα θέματα , με το πιο σημαντικό να είναι το « κύριο θέμα τίτλου » που συνοδεύει τη σειρά τίτλων της σειράς . Σε κάθε σεζόν κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ soundtrack. Η μουσική για το σόου έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Primetime Emmy για την εξαιρετική μουσική σύνθεση για μια σειρά το 2018 και το 2019.

Μια σειρά συναυλιών που περιλάμβαναν μουσική του Game of Thrones , Game of Thrones Live Concert Experience με τον συνθέτη Ramin Djawadi , πραγματοποιήθηκε το 2017–2018. Πρώτα θα παιχτεί στο Saint Paul, στη Μινεσότα , στη συνέχεια συνέχισε για περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες , τον Καναδά και την Ευρώπη . Ακολουθεί μια παγκόσμια περιοδεία που ξεκινά τον Μάιο του 2018 στη Μαδρίτη . 

Η μουσική του Game of Thrones έχει εμπνεύσει πολλές διασκευές. Tο κύριο θέμα του τίτλου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Υπάρχουν επίσης αναμφισβήτητα μη μεσαιωνικές παραλλαγές τραγουδιών από τα μυθιστορήματα πηγής της σειράς από indie συγκροτήματα . Αυτές οι προσαρμογές, σύμφωνα με το Wired , προκαλούν την προσοχή στη σειρά σε μέσα που κανονικά δεν θα την κάλυπταν, αλλά είναι επίσης αξιοσημείωτες για τα μουσικά τους πλεονεκτήματα ανεξάρτητα από τη σειρά.