Κριτική No One Will Save You

Aπό τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

Κριτική του θρίλερ
«No One Will Save You / Καμμία Σωτηρία» 
7/10

Μιας και οι κινηματογραφικές αίθουσες έχουν παραδοθεί στο θόρυβο από τα κινητά, στο βουητό των συνομιλιών των θεατών και στην ανυπαρξία ελέγχου, καθώς η πλειοψηφία συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι της, καθόλου δεν με στενοχώρησε η κυκλοφορία σε πλατφόρμα αυτής της ταινίας. Το εν λόγω θρίλερ επιστημονικής φαντασίας σε άλλες εποχές θα έβγαινε στα multiplexes. Λόγω των ως άνω απολαμβάνεις περισσότερο τη θέασή του στο σπίτι σου. Ειδικά αν σκεφτείς πως πρόκειται για ένα φιλμ που δεν έχει διαλόγους. Και όμως βλέπεται ευχάριστα, δεν κουράζει, έχει ρυθμό, διατηρεί αμείωτη την ένταση, σου κρατά το ενδιαφέρον.

Η ταλαντούχα Kaitlyn Dever, που έγινε αστέρι της τηλεόρασης λόγω των καθηλωτικών ερμηνειών της στο συγκινητικό Unbelievable (του Netflix) και στο  αξέχαστο Dopesick (της Disney+), καταφέρνει εδώ - ως βουβό πρόσωπο - να προσελκύσει το βλέμμα σου από την αρχή μέχρι το τέλος του έργου. Υποδύεται μία νεαρή ερημίτισσα, που όταν έρχεται αντιμέτωπη με μία εξωγήινη παρουσία, θα επιχειρήσει να βγει από το καβούκι της, αναζητώντας βοήθεια. Γράφει και κάνει παραγωγή ο Brian Duffield, που έγινε γνωστός με το σενάριο του The Babysitter (2017), ενώ είχε συνυπογράψει την ιστορία του Insurgent (2015). Το Καμμία Σωτηρία αποτελεί τη δεύτερη μόλις σκηνοθετική του δουλειά.

Στα θετικά της ταινίας ότι δεν υπονοεί κάτι ούτε υποδύεται τη σπουδαία. Εξαρχής το κακό και το καλό είναι οριοθετημένα και οι ρόλοι μοιρασμένοι. Η περιπέτεια είναι άφθονη και ενδείκνυται για βραδυνή διασκέδαση με ή χωρίς φίλους. Στα μείον κάποιες σεναριακές ευκολίες και η απόδοση στην πρωταγωνίστρια ξεχωριστών δυνάμεων, που αν τις είχαν όλοι οι συμπατριώτες της, η παγκόσμια απειλή θα είχε εξολοθρευθεί ακόμα και με γυμνά χέρια.

Trivia: το φιλμ ανοίγει και κλείνει με το τραγούδι του 1956 Knock On Any Door, που ερμηνεύει η Ruby Murray (1935-1996).
Το έργο παίζεται στο Disney+. 

Trailer:

Video Url