Πέθανε 90 ετών ο David McCallum

Ο David Keith McCallum Jr. (γεννημένος στην Γλασκώβη στις 19 Σεπτεμβρίου 1933) ήταν Βρετανός ηθοποιός και μουσικός. Κέρδισε ευρεία αναγνώριση τη δεκαετία του 1960 παίζοντας τον μυστικό πράκτορα Illya Kuryakin στην τηλεοπτική σειρά The Man from U.N.C.L.E. 

Μετά τη μετακόμισή του στην Αμερική το 1961, ο McCallum πήρε το ρόλο του Illya Kuryakin στην τηλεοπτική σειρά The Man from U.N.C.L.E., αρχικά ένας δευτερεύων χαρακτήρας με δύο γραμμές. Αλλά αυτό ήταν αρκετό για να δουν οι παραγωγοί ότι ο McCallum και ο πρωταγωνιστής Robert Vaughn είχαν σημαντική χημεία μαζί και ο McCallum ανέβηκε σε συμπρωταγωνιστή, με τον ρόλο να του χαρίσει δύο υποψηφιότητες για Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα. Συνέχισε να εμφανιστεί στις ταινίες The Greatest Story Ever Told, The Great Escape, Mosquito Squadron, Billy Budd, Freud και A Night to Remember και σε πολλές τηλεοπτικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του 1969 Teacher, Teacher, που του έφερε την τρίτη του υποψηφιότητα για Emmy. .

Ο McCallum βρήκε την επόμενη επιτυχία του με το NCIS. Στενός έμπιστος του Jethro Gibbs του Mark Harmon, ο "Ducky" Mallard του υπηρέτησε ως εξομολογητής του πατέρα και πατρική φιγούρα για το απίθανο καστ χαρακτήρων της σειράς. 

Οι εκτενείς τίτλοι τηλεοπτικών σειρών του McCallum περιλαμβάνουν επίσης The Invisible Man, The Education of Max Bickford, Sapphire and Steel, Colditz, Motherlove, Kidnapped και επεισόδια των The Outer Limits, Law & Order και Sex and the City. Έδωσε επίσης τη φωνή των χαρακτήρων στις σειρές κινουμένων σχεδίων The Replacements και Ben 10 και αφηγήθηκε περισσότερα από 30 βιβλία σε κασέτα και CD.

 

Ξεκινώντας το 2003, ο McCallum κέρδισε ανανεωμένη διεθνή δημοτικότητα για τον ρόλο του ως ιατροδικαστής του NCIS Dr. Donald "Ducky" Mallard στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά NCIS.

Σε ταινία, ο McCallum εμφανίστηκε κυρίως στο The Great Escape (1963).

Video Url

 

Video Url