Ο Cillian Murphy εξηγεί πώς εμπνεύστηκε από τον David Bowie για τον ρόλο του ως Oppenheimer

Ο πρωταγωνιστής του «Oppenheimer», Cillian Murphy, παραδέχτηκε ότι τα ρούχα και τα κουστούμια που χρησιμοποίησε στην πρόσφατη βιογραφική ταινία του Christopher Nolan, ήταν εν μέρει εμπνευσμένα από τον εμβληματικό μουσικό David Bowie.

Εμπνευσμένος συγκεκριμένα από την εποχή του White Duke, της περσόνας που υιοθέτησε ο Bowie στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η οποία έχει ταυτισθεί με το άλμπουμ «Station to Station», ο Murphy δημιούργησε την δική του εκδοχή του πραγματικού J. Robert Oppenheimer, τον πατέρα της ατομικής βόμβας.

«Δουλέψαμε πολύ στενά με τον ενδυματολόγο μας για να σχεδιάσουμε τα ρούχα», είπε ο ηθοποιός στο MTV Movies, «Και το δύσκολο ήταν να αποτυπώσω σωστά τη σιλουέτα του. Ήταν πολύ εύθραυστος και πολύ λεπτός και ήθελα να πετύχω αυτή τη μορφή σωστά».

Η ομάδα παραγωγής και οι υπεύθυνοι για τα κουστούμια επηρεάστηκαν από πολλές διαφορετικές πηγές, με τον 47χρονο ιρλανδό ηθοποιό να προσθέτει: «Ο Chris μου έστειλε μερικά πλάνα του David Bowie, από διαφορετικές περιόδους της καριέρας, όπως του Thin White Duke στα μέσα των 70s όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ Young Americans (1975)».

Μιλώντας για την περσόνα του Bowie, ο Murphy πρόσθεσε: «Είχε αυτά τα τεράστια παντελόνια και ήταν τόσο αδυνατισμένος αλλά και τόσο cool... Οπότε το χρησιμοποιήσαμε, όσο και αν ακούγεται περίεργο, για μερικά από τα παντελόνια του Oppenheimer».

Ρίξτε μια ματιά στη συνέντευξη του Murphy στο MTV παρακάτω.

 

Video Url