Άρχισε ο δεύτερος κύκλος από το 'Κόκκινο ποτάμι'

Το «Κόκκινο ποτάμι- Η συνέχεια» δεν βασίζεται σε βιβλίο, όπως το πρώτο, αλλά είναι δημιούργημα των σεναριογράφων και κατά ελάχιστο του Μανούσου Μανουσάκη, όπως είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης μιλώντας αποκλειστικά στο iefimerida.gr την περίοδο των γυρισμάτων και δίνοντας μας ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η ιστορική δραματική σειρά θα εξελιχτεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στον Πόντο, και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «βιώσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922.

 

Η ιστορία ξεκινάει από το σημείο που είχε ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος βλέποντας ο τηλεθεατής το τραγικό τέλος του Μίλτου, συζύγου της Ιφιγένειας. Η ίδια καταφέρνει μαζί με το μωρό τους να φύγουν παίρνοντας το καράβι που θα τους μεταφέρει στο Παρίσι για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, καθώς τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία δεν της αφήνουν άλλη επιλογή. Η ξαφνική αρρώστια του μωρού θα την αναγκάσει να αποβιβαστεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να νοσηλευτεί. Παράλληλα, βλέπουμε την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στην Τουρκία με τις σφαγές, τους βιασμούς όσων δεν είναι Τούρκοι, καθώς το σύνθημα είναι ένα «Η Τουρκία για τους Τούρκους».

 

Η Ιφιγένεια(Αναστασία Παντούση) αναγκάζεται να κατέβει από το πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γιατί το μωρό της είναι άρρωστο. Στο νοσοκομείο γνωρίζει το μαχητικό γιατρό Δημοσθένη Μαντά (Όμηρος Πουλάκης), που φροντίζει το παιδί. Η Ανθή(Άννα Μάγκου), που έρχεται με άλλους Πόντιους πρόσφυγες, δεν πηγαίνει στο Καραμπουρνάκι, για να φροντίσει τον πατέρα της, που πρέπει να κάνει εγχείρηση. Ο Νικολαΐδης (Κωνσταντίνος Καζάκος) σώζεται από έναν Τούρκο χωρικό. Η Ιφιγένεια εκτός από την Ανθή, θα συνδεθεί με την Εσμέ (Μαριάννα Κιμούλη), μια Μουσουλμάνα της Θεσσαλονίκης, που θα της σταθεί πολύ.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url