Δύο όμορφες παιδικές ταινίες με οικολογικό μήνυμα, «The Sea Beast» & «Bigfoot Family»

 

«The Sea Beast» 
7/10

Το καλό φιλμ του Netflix θα τους ευχαριστήσει όλους. Νέοι, ηλικιωμένοι και παιδιά θα βρουν κάτι ενδιαφέρον, λόγω σύγχρονων και παλαιότερων κινηματογραφικών αναφορών. Αυτές οι παραπομπές αφορούν τόσο στον ποικιλόμορφο σχεδιασμό, όσο και στις σινεφίλ επισημάνσεις. Η ιστορία των κυνηγών θαλάσσιων τεράτων παρουσιάζει σκηνές, που θυμίζουν τις ταινίες Moby Dick, Πινόκιο, King Kong, Godzilla, Jason and the Argonauts, The 7th Voyage of Sinbad, Master and Commander. Ο σκηνοθέτης και συμπαραγωγός Chris Williams (Big Hero 6, 2014, 8/10) αναδεικνύει το σενάριο, που έγραψε μετά της Nell Benjamin, και το οποίο αμφισβητεί το αλάθητο των ηρώων.
Το καστ αποδίδει τα μέγιστα. Συναντάς τα ονόματα των Jared Harris (Mad Men), Dan Stevens - Jim Carter (από το Downton Abbey), Marianne Jean-Baptiste (Secrets & Lies). Καλό και το σάουντρακ του Mark Mancina.

Trivia: 

- Η σκηνή που η ανήλικη πρωταγωνίστρια θαυμάζει το κύρος της ηρωίδας, που υποδύεται η Jean-Baptiste, αποτελεί ανάδειξη της σημασίας της ορατότητας, η οποία κυριαρχεί στα σημερινά καρτούν (Encanto, κλπ.)

Video Url

 

Παράλληλα αποδεικνύει πως η τέχνη επηρεάζεται από την πολιτική επικαιρότητα, καθώς στις ΗΠΑ της Αντιπροέδρου Kamala Harris, το μαύρο κορίτσι εμπνέεται από την Ύπαρχο Sarah Sharpe της Jean-Baptiste.

- Η Nell Benjamin υπογράφει μετά του συζύγου της Laurence O’Keefe το τραγούδι Captain Crow.

Η ταινία παίζεται στο Netflix.

Trailer:

Video Url

 

«Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα / Bigfoot Family» 
5/10

Ο μεταλλαγμένος Μεγαλοπόδαρος προσπαθεί εμποδίσει τη μόλυνση του περιβάλλοντος από μία εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου με αδίστακτη διοίκηση. Η οικογένειά του αποφασίζει να τον βοηθήσει, έχοντας την πλήρη στήριξη των ζώων – φίλων τους.

Οι σκηνοθέτες Jeremy Degruson και Ben Stassen δημιουργούν το σίκουελ του The Son of Bigfoot (2017), χωρίς να ξεπερνούν το πρώτο φιλμ. Η βελγο-γαλλική παραγωγή αποτυγχάνει να μαγέψει λόγω των περιττών σκηνών, του αφελούς σεναρίου και της έλλειψης έμπνευσης. Η πιο εντυπωσιακή σκηνή αποτελεί αντιγραφή της σκηνής της καταδίωξης στο ορυχείο του Indiana Jones and the Temple of Doom (1984, 8/10). 

Παράλληλα η ταινία περιέχει ενοχλητικές σκηνές άσκησης βίας σε παιδιά και σε ζώα, ενώ ο κακός της υπόθεσης στιγματίζεται, επειδή μεγάλωσε σε ανάδοχη οικογένεια, θυμίζοντας τον trans εγκληματία της Σιωπής των Αμνών (1991, 8,5/10), που προκάλεσε τότε δικαιολογημένες αντιδράσεις, αλλά και το outing της - κρυφής ομοφυλόφιλης ως το 2013 - Jodie Foster.

Trivia: Τα τραγούδια και του σίκουελ φέρουν την υπογραφή του βέλγικου γκρουπ Puggy.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 21 Ιουλίου από την Odeon. 

Trailer:

Video Url