Κριτική της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Paul Schrader «Μετρητής καρτών / Card Counter»

Κριτική της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Paul Schrader «Μετρητής καρτών / Card Counter»

Κριτική της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Paul Schrader

«Μετρητής καρτών / Card Counter» 
2/10

Τί κρίμα για τον Oscar Isaac, αλλά και τους Tiffany Haddish, Tye Sheridan και Willem Dafoe. Ο Isaac είναι καλός ηθοποιός και το παλεύει στο ρόλο του Bill. Η σκηνοθεσία και το σενάριο όμως του Paul Schrader πάσχουν. Η υπόθεση, που αφορά σε έναν πρώην βασανιστή στις φυλακές του Abu Ghraib στο Ιράκ, ο οποίος ασχολείται με το τζόγο και προσπαθεί να διαχειριστεί τους δαίμονες του παρελθόντος του, είναι τόσο ξέζωστη, όσο ακούγεται. Το δε καστ δείχνει ανέλεγκτο. Έτσι ο κάθε ηθοποιός πράττει, όπως νομίζει. Ο Isaac παρουσιάζεται αρκούντως βλοσυρός. Η Haddish δεν πείθει ως δραματική ηθοποιός, αδυνατώντας να ξεφύγει από την κωμική περσόνα της. Ο Sheridan είναι απλά υποφερτός και ο Dafoe φαντάζει σαν τον μαϊντανό, που ρίχνει ο σκηνοθέτης για ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα, το πιάτο του όμως είναι άνοστο.

Το όνομα του Martin Scorsese μεταξύ των συμπαραγωγών της ταινίας λειτουργεί ως κράχτης, αλλά τζίφος. 2/10, όσες δηλαδή και οι χαμένες ώρες αν δεις αυτό το φιλμ. Προτιμήστε σε επανάληψη τη Χαρτοπαίχτρα (1964) του Γιάννη Δαλιανίδη (1923-2010). Θα περάσετε καλύτερα.

Trivia: Στην ταινία ακούγονται τραγούδια του Robert Levon Been (Robert Turner, 1977, γιος του Michael Been των The Call) και το σάουντρακ υπογράφει ο Giancarlo Vulcano (1975).

Το φιλμ κυκλοφορεί στις 9 Ιουνίου από την Odeon. 

Trailer: 

Video Url