Burnin For You  - ήταν Ιούλιος του 1987, Blue Öyster Cult στην Αθήνα

Δεν θυμάμαι το σετ λιστ , θυμάμαι όμως καλά ότι έκανε αφόρητη ζέστη, ήταν ίδια εποχή (09-07-1987 γήπεδο ΠΑΟ Αλεξάνδρας) και το εισιτήριο έκανε 800 δραχμές..

Επίσης είχαμε φάει και ποδαράδα κάτι χιλιόμετρα, θυμάμαι ότι, ήταν μια εξέδρα απλή, στημένη σε ένα πέταλο, με κάνα δυο φώτα και κάτι φτωχά ηχεία ως συνήθως εκείνες τις εποχές, αδύνατο να σηκώσουν την ποιότητα του συγκροτήματος...ευτυχώς ήταν καλοί, κρύες οι μπύρες και η εξέδρα θεατών ήταν πολύ κοντα στην σκηνή, μια χούφτα θεατές ... ήδη γνωρίζαμε ότι το τραγούδι ήταν μεγάλη επιτυχία...από την εκπομπή του Πετρίδη από πριν, αλλά και από τους τότε πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που το τραγούδι έπαιζε εκνευριστικά κατ΄ επανάληψη σε καψούρικες αφιερώσεις ακροατών.

Σήμερα βλέπεις, “from the “kanape sou” ,πατάς ένα κουμπάκι και λέει το ΑΙ τζίνι για το τραγούδι αυτό (Δεν βγάζει όμως συναίσθημα.. ούτε ποτέ θα βγάλει..)  :

Κυκλοφόρησε Ιούνιο του 1981 , ήταν το βασικό σινγκλ από το όγδοο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Fire of Unknown Origin. Στις 22 Αυγούστου πήγε Νο1  στο top trucks Billboard Mainstream ,παραμένοντας πρώτο για δύο εβδομάδες. Επίσης, ανέβηκε για τρεις εβδομάδες στο Νο 40  στο Billboard Hot 100.

H Record World είπε για το τραγούδι ,ότι ήταν μία από τις πιο εμπορικές εξόδους των Blue Oyster Cult.
Το  συνέγραψαν ο κιθαρίστας ‘’Buck Dharma’’(Donald Roeser) και ο ροκ κριτικός & τραγουδοποιός Richard Meltzer , ο οποίος έγραψε στίχους για πολλά από τα τραγούδια του συγκροτήματος.
(*Αξιοσημείωτη η μπασογραμμή, οδηγεί, ηγείται, κεντάει, ομορφαίνει όλο το τραγούδι).

 

Video Url

 

Video Url