GAME OF THRONES ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Όσοι παρακολουθούν τη γνωστή αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, σε κάθε κύκλο αποχωρίζονται, χάρις στην έμπνευση του συγγραφέα της, αρκετούς από τους πρωταγωνιστές οι οποίοι δολοφονούνται.
Ο George R. R. Martin -συγγραφέας των βιβλίων στο οποίο βασίζεται η σειρά- πρόσφατα δήλωσε ότι του αρέσει να τρομάζει το κοινό, δολοφονώντας τους βασικούς ήρωές του, αφού πριν έχει φροντίσει να γίνουν απαραίτητοι κρίκοι της πλοκής που έχει η σειρά.
Το βασικό όπλο στην εποχή που εξελίσσεται η υπόθεση, είναι το σπαθί, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς το πώς ΄αποχωρούν ΄ οι πρωταγωνιστές.
Στο ελληνικό παιχνίδι εξουσίας που είναι μία σύγχρονη εκδοχή του Game Of thrones, αλλά καταλαβαίνετε σε τι επίπεδο, συμμετέχουν πολλοί οίκοι όπως και στην τηλεοπτική σειρά, αλλά σε αντίθεση με αυτήν, εδώ όλοι ανταμείβονται με την πρωθυπουργία.
Ο Κώστας Καραμανλής έγινε αρχικά αρχηγός του κόμματος στο οποίο συμμετείχε ανατρέποντας θεωρητικά τα προγνωστικά, αφού πριν δεν είχε διατελέσει ούτε καν υπουργός στη διακυβέρνηση του κόμματός του, στην συνέχεια κέρδισε δυο εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο διάδοχός του στο ελληνικό Game Of Thrones, κατάφερε μάλιστα να αποσπάσει σχετικά μεγάλο ποσοστό παρά τις αντίθετες αρχικά εκτιμήσεις για τις πολιτικές του ικανότητες.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν και αυτός ένα outsider στη διεκδίκηση του κόμματος του οποίου ηγείται σήμερα και το εκλογικό ποσοστό του οποίου του επέτρεψε να γίνει πρωθυπουργός. Έθεσε εκτός μάχης την Μπακογιάννη, ουσιαστικά έριξε στην Β΄ κατηγορία τον Βενιζέλο και περιμένουμε να δούμε τί επιφυλάσσει το αύριο γι΄αυτόν.
Πάντως αν οι ξένοι φίλοι μας μετά τη σημερινή του ομιλία στο Ναύπλιο σκεφτούν οτι εκκολάπτουν έναν νέο μικρό Ερντογάν στην περιοχή, ίσως αλλάξουν σχέδια.
Η κρίση στην ΕΡΤ ενδεχομένως θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι αφού κανείς δεν δίνει πια σημασία στα μπάνια του λαού.
Λεφτά για διακοπές, βενζίνη, ακόμα και για εισιτήρια λεωφορείου δεν υπάρχουν, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ο πρωθυπουργός που θα προκύψει από το ελληνικό Game Of Thrones ενδέχεται να είναι πάλι ένα outsider.
O Αλέξης Τσίπρας, ας πούμε, έχει αρκετές πιθανότητες να βγει το κόμμα του πρώτο και υπό προϋποθέσεις να γίνει πρωθυπουργός, παρ' όλο του ότι ξεκίνησε σαν αρχηγός σε ένα κόμμα με μικρό ποσοστό πριν μόλις 2 χρόνια.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένα άλλο outsider που αν και το κόμμα στο οποίο ηγείται φαίνεται να υποχωρεί σε ποσοστά, ή τουλάχιστον δεν θα είναι μέσα στα 3 πρώτα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, είναι μια εναλλακτική λύση που ίσως ταιριάζει στον τίτλο και την πλοκή μιας ελληνικής εκδοχής του Game Of Thrones.
Με στωικότητα έχει υπομείνει πολλά και λογικά κάποτε θα πρέπει να ανταμειφθεί από τους σεναριογράφους του ελληνικού Game Of Thrones.
Στην ελληνική εκδοχή, Καραμανλής, Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπανδρέου (υφυπουργός) έχουν διατελέσει υπουργοί πολιτισμού, κάτι που αυτόματα τους έχρισε και πολιτικούς προϊστάμενους της ΕΡΤ, που όπως μας δήλωσε ο τωρινός πρωθυπουργός είναι χρόνια άντρο διαφθοράς.
Ο Αλέξης είναι ο μόνος διεκδικητής του ΄θρόνου΄ που δεν έχει διατελέσει υπουργός πολιτισμού, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί από μία ενδεχόμενη εκλογή του στην θέση του πρωθυπουργού.
Χωρίς δολοφονίες λοιπόν το ελληνικό Came Of Thrones, αλλά με πολύ πολιτισμό τον οποίο κουβαλάμε από την αρχαιότητα, τώρα μάλιστα η κρίση μας δίνει τη δυνατότητα να στέλνουμε τα άνεργα παιδιά μας στο εξωτερικό εξάγοντας πολιτισμό.
Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία τον επόμενο κύκλο, δυστυχώς όμως, σε αντίθεση με την τηλεοπτική σειρά, με όλο και λιγότερο ενδιαφέρον..
Κώστας Ζουγρής

 
 
-->