Happy Christmas The War Is Over-John Lennon

Happy Christmas The War Is Over-John Lennon

Το " Happy Xmas (War Is Over) " είναι ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1971 ως single από τους John & Yoko/Plastic Ono Band με τη Χορωδία της Κοινότητας του Χάρλεμ . Ήταν η έβδομη single κυκλοφορία του Lennon εκτός της δουλειάς του με τους Beatles .

Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο τέταρτο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η κυκλοφορία του καθυστέρησε μέχρι τον Νοέμβριο του 1972, και περιστασιακά επανεμφανίστηκε στο UK Singles Chart , κυρίως μετά τη δολοφονία του Lennon τον Δεκέμβριο του 1980, όταν έφτασε στο νούμερο δύο.

Επίσης, ως τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ , το "Happy Xmas (War Is Over)" έχει γίνει από τότε πρότυπο τραγούδι των Χριστουγέννων , ηχογραφείται συχνά από άλλους καλλιτέχνες, εμφανίζεται σε άλμπουμ συλλογής εποχικής μουσικής και αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις ως το αγαπημένο των γιορτών.

Σε μια δημοσκόπηση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2012, ψηφίστηκε δέκατο στην τηλεοπτική ειδική εκπομπή ITV The Nation's Favorite Christmas Song . 

 

Σε παραδοσιακό Βρετανικό τραγούδι βασίζεται η μελωδία της επιτυχίας του John Lennon

 

HAPPY CHRISTMAS THE WAR IS OVER-John Lennon

 

 

Video Url

 

STEWBALL-Peter, Paul and Mary 1963