My Favourite Game-The Cardigans

My Favourite Game-The Cardigans

49 ετών η Nina Persson των Cardigans στις 6/9

Το " My Favorite Game " είναι ένα εναλλακτικό ροκ τραγούδι που γράφτηκε από τους Peter Svensson και Nina Persson για το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των σουηδών , The Cardigans , Gran Turismo (1998).

Το τραγούδι είναι το όγδοο κομμάτι του άλμπουμ και κυκλοφόρησε ως το πρώτο του σινγκλ στις 14 Σεπτεμβρίου 1998.

Στιχουργικά, πρόκειται για μια αποτυχημένη σχέση και την προσπάθεια που γίνεται να βελτιώσουμε τον σημαντικό άλλο ή να σώσουμε τους ανθρώπους από τον εαυτό τους.

Το "My Favorite Game" γνώρισε μικρή διεθνή επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο τρία στη Σουηδία και στο νούμερο 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, βρέθηκε στο top 40 σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στη Νέα Ζηλανδία. Ενώ απέτυχε να καταγραφεί στο αμερικανικό Billboard Hot 100 και τουΤο αντίστοιχο του ραδιοφώνου , έφτασε στο νούμερο 16 στο Billboard Modern Rock Tracks .

Το συνοδευτικό μουσικό βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον Jonas Åkerlund και περιλαμβάνει τον Persson να οδηγεί με χαρά σε έναν έρημο δρόμο. Προκάλεσε διαμάχη λόγω των εικόνων του από τροχαία ατυχήματα και αλόγιστη οδήγηση, και είχε ως αποτέλεσμα να περικοπεί για να μειώσει τη βία και να εμφανιστεί στα μουσικά κανάλια.

Το τραγούδι εμφανίζεται στο βιντεοπαιχνίδι του 1999 Gran Turismo 2 . 

Video Url